Hvor er Benedicte?

28-år gamle Benedicte Maxwell Iversen har vært savnet i Oslo siden mandag. Politiet står helt uten spor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere har ringt inn tips etter nyhetsoppslagene i dag, sier etterforsker Arnstein Jørgensen ved kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no ikveld.

Politiet har også hatt flere etterforskere ute for å kartlegge den unge arkitektens bevegelser. Foreløpig aner man ikke hvor hun er. Jørgensen kan ikke si om det er foretatt tekniske undersøkelser.

Iversen skulle fra hjemmet sitt i Homansbyen og til Alexander Kiellands plass for å trene på SATS, stikke innom jobben en tur og besøke en café. På veien stakk hun innom 7-Eleven i Hegdehaugsveien. Det var rett før klokka 12. Etter det har ingen sett henne.

- Det var ikke noe ved innkjøpene som tydet på at hun skulle være lenge borte, sier førstebetjent John Malden ved personspaningen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Ifølge Nettavisen kjøpte Iversen røyk, batterier og en brus, og hun tok ut hundre kroner.

Ingen spor

Politiet har gått gjennom video-opptak fra butikken. De har ikke sett noe mistenkelig.

- Siden har ingen sett eller hørt fra henne. Vi har ingen spor, sier Malden.

Ifølge Benedicte Maxwell Iversens samboer har hun ikke forsvunnet tidligere.

- Vi kom hjem fra påskeferie søndag, og mandag morgen sa hun at hun skulle jobbe, trene og ta en tur på kafé. Da hun ikke kom hjem på kvelden, ble jeg urolig, og tirsdag morgen kontaktet vi politiet, sier Iversens samboer, Esben Bautz-Holter til Aftenposten.

- Vi vet at hun aldri kom på jobben. Vi har sjekket alle SATS-studioene, og det ser ikke ut til at hun har vært innom noen av disse for å trene heller. Vi har vært rundt på kaféer i området og forhørt oss, men ingen har sett henne. Det er veldig ulikt Benedicte ikke å si fra hvor hun går hun er alltid veldig påpasselig med å ringe, sier Bautz-Holter.

Raskeste vei fra 7-Eleven-butikken til Alexander Kiellands plass er ned Hegdehaugsveien, og til venstre inn Parkveien ved Lorry. Hun kan ha fulgt denne til Pilestredet, tatt til høyre inn Dalsbergstien, og fulgt den rett fram til den går over i Waldemar Thranes gate.

Hun kan også ha fortsatt rett ned Hegdehaugsveien til den går inn i Stensberggata, og fulgt denne mot Ullevålsveien eller Bjerregaards gate, eller hun kan ha gått Hegdehaugsveien til Parkveien, og tatt til høyre i Parkveien ned Welhavens gate, før hun kom inn i Stensberggata. Men begge disse veiene er omveier.

Benedicte Maxwell Iversen var ikledd en mørk halvlang ullkåpe, sorte bukser og en liten Adidas ryggsekk da hun forsvant.

FORSVUNNET: Benedicte Maxwell Iversen.