Hvor er Chandra Levy?

NEW YORK (Dagbladet): USA er i sommer besatt av en sak som handler om politisk makt og sex i Washington, men i motsetning til Clintons Lewinsky-skandale kan denne saken ende opp med et lik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så forsvant Chandra etter å ha lagt igjen telefonbeskjed til ei tante om at hun hadde store nyheter å fortelle. Spekulasjonene går ut på at hun kan ha vært gravid. I leiligheten til Chandra sto koffertene klare for hjemreise fordi jobben var slutt. Alt hun hadde med seg da hun forsvant, var husnøklene og en sjekk på 53 dollar.

Nå er to og en halv måned gått, og det eneste man vet, er at Gary Condit i likhet med Bill Clinton er en løgner og at han bedrar sin kone.

I tillegg er den totalt ukjente kongressmannen blitt verdensberømt og langt mindre populær blant sine velgere i Modesto.

ETTER AT DEN LUFTBÅRNE elskerinnen Anne Marie Smith har gitt beskjed om at Condit ba henne underskrive en erklæring om at hun aldri hadde hatt noe intimt forhold til ham, er troen på Condit sunket ytterligere. Velgere som husker at Condit støttet en riksrettssak mot Bill Clinton, har nådd kvalmegrensa.

PRESSEDEKNINGEN av saken har nærmest vært hysterisk. Ingen vet om Chandra er myrdet, om hun har tatt sitt eget liv eller forsvunnet inn i en annen identitet. Derfor har Condit vært målskiva. Det har lenge sett ut som om mangelen på et lik har gitt inspirasjon til et politisk mord, men siden Gary Condits Pinocchio-nese stadig vokser, synes den overdrevne pressedekningen å ha hatt en hensikt. Det er pinlig for både Condit og politiet at det har tatt to måneder før Condits intime kjennskap til Chandra ble kjent. Åpenhet fra Condit kunne ha hjulpet etterforskerne på et viktig stadium i saken.

Saken har utviklet seg fra en sex- og krimhistorie til en historie om hvordan maktmenn tror de kan heve seg over loven. Og ikke minst hvordan de samme maktmenn kan misbruke naive unge kvinner uten å føle noe som helst ansvar for konsekvensene.