- Hvor er det bedre å slå til enn her?

Et terrorangrep mot Londons finansdistrikt er uunngåelig, mener sjefen for City of London police.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

James Hart har det øverste ansvaret for sikkerheten ved de mange landemerkene i Londons finansdistrikt. I et intervju med Financial Times sier han at terrorgrupper har utført «fiendtlig rekognosering» av området helt siden 11. september 2001.

-  Vi ser ofte at enkeltpersoner viser unormalt stor interesse for enkelte monumentale bygninger. Vi må innse at noen der ute vil skade oss, sier Hart til BBC.

Så langt har politiet klart å stoppe flere mistenkte overvåkinger. Ingen er så langt arrestert.

Frykter bilbombe

Det har lenge vært fryktet at terrorister er på utkikk etter kjente bygninger i Europas største finansdistrikt. I tillegg til å drepe uskyldige mennesker, vil et slikt angrep kunne få store økonomiske konsekvenser.

-  Dersom du vil ramme regjeringen, skade mennesker, og samtidig ønsker å forstyrre folks livsstil og landets økonomiske helse, hvor er det bedre å slå til enn akkurat her? spør Hart.

Angrepene mot New York 11. september lammet finansmarkeder verden over, og fikk varige følger for blant annet flyindustrien. I City of London ligger noen av verdens største banker og forsikringsselskaper, og et angrep vil få ringvirkninger langt ut over Storbritannias grenser.

Ikke nok forberedt

Siden terrorangrepene 7. juli der 54 mennesker ble drept, har politiet hatt en jernring rundt City. Sju av de drepte i 7. juliangrepene omkom da Shehzad Tamweer sprengte seg selv i lufta i finansdistriktet ved Aldgate stasjon.

Ifølge flere advarsler planlegger terrorgrupper angrep med bilbomber. Frykten for slike store angrep gjør at politiet nå sjekker biler og busser som kjører inn i området.

Dårlig beredskap

Men tross terrorfrykten, har bare halvparten av selskapene som er basert det som populært blir kalt Londons «square mile» tilstrekkelig beredskap mot terror, ifølge politiet.IRA utførte flere terrorangrep mot Londons finansdistrikt, men i motsetning til dagens terrorgrupper pleide IRA å varsle om et mulig angrep.

Hart frykter et angrep nå vil komme helt uventet. -  Se på alle de gangene vi er blitt angrepet av IRA. Jeg tror det er et spørsmål om når og ikke om det kommer et nytt angrep.

FRYKT: Politiet venter at terrorister vil angripe et av landemerkene i Londons finansdistrikt. Frykten er likevel ikke ny - bildet viser en terrorøvelse i området før bombene rammet byen.