Hvor er det kjedeligst?

«Barna dine vil hate deg hvis du flytter til Kongsberg.» Stem på Norges kjedeligste sted!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslagene har strømmet inn etter at vi ba leserne komme med forslag til Norges kjedeligste sted. På under et døgn har vi fått over 230 innlegg.

- Det er knapt noe å ta seg til i Kongsberg. På de tre utestedene hører man kun listepop fra forrige ti-år. Kom til Kongsberg hvis du har barn under 10 år, men glem det hvis de er over. De kommer til å hate deg resten av livet, skriver en leser.

Vi fikk inn mange gode forslag til kjedelig-kåringen, og har plukket ut de vi falt mest for. Her følger et knippe skikkelig kjedelige steder, ifølge våre lesere:

- Norges kjedeligste by heter uten tvil Notodden. Stygg som juling er den også. Ikke rart det er et oppegående bluesmiljø i byen. De har nemlig mye trist å synge om.

- Kløfta er et så kjedelig sted at t.o.m John Blund og Julenissen dropper å stikke innom!

- I Trøgstad finnes det bare bønder og harry folk, som henger rundt den lokale bensinstasjonen. Det eneste man har å skryte av i Trøgstad, er at Anne Enger Lahnstein og Rune Rudberg kommer derfra. Jeg vet nå ikke helt om det går an å skryte av det.

- Lillehammer hadde ett par glansuker en gang i 94. Nå ligger nesten hele byen brakk. Tomme hoteller, ett kjøpesenter som er en skam og nær ved å bli oversvømt titt og ofte (vel det blir det jo egentlig spenning av da). Det eneste positive med Lillehammer er at E-6 ikke går innom sentrum. Du kan kjøre forbi i 90 km.

- Kom plutselig på, at jeg har jo faktisk 8 måneder av mitt liv, tilbrakt i en snøskavl som heter Lyngen. Det er så langt nord at veiskiltene var på samisk, og naboen snakket russisk. Det var en skikkelig døll plass. Hadde hotell med fire rom, café der et halvt wienerbrød kostet 25 kroner og kaffekoppen var så liten at den kom med lupe og et diskotek med ståplass til fem samer og en rein. Utsikten var rett til et fjell som gikk tusen meter rett opp på den ene siden, og et fjell som gikk, ja gjett, tusen meter opp på den andre siden.

- Sandnes i Rogaland er landets kjedeligste og styggeste by med landets styggeste gågate (den er faktisk blitt kåret til det). Verst av alt er folka, de kan ikke oppføre seg. Råner rundt i traktorer, og når de ikke gjør det bruker de tiden til å slåss. Når man snakker med en Sandnes-gutt, er det bare om bil, bondegårder og melkekuer. Og når en snakker med Sandnes-damer er det bare om hvor mange de har hatt sex med.

- Det råder ingen tvil om at Rørvik i Vikna kommune i Nord-Trøndelag må være det slappeste jeg har opplevd. At de glor på deg er allment akseptert der oppe, men glo nå inderlig ikke tilbake. I hvert fall ikke på jentene. Hvis du da ikke har en psykotisk glede av å få en tresko i hodet, noe du kan risikere før du vet ordet av det. Ta frem atlaset og en penn. Let grundig og lenge langt ut mot havet og finn Rørvik. Ta pennen, sett en X over stedet og la livet gå videre.

Harry og kjedelig


Leveld ble kåret til Norges kjedeligste sted for ungdom i bladet Propaganda.
Dagbladet.no ba leserne kåre Norges mest harry by.

- I Brønnøysund er det ingenting! Bare Brønnøysundregistrene, som forresten også er noe av det kjedeligste i verden.

- Moss er kjedelig! Det eneste vi har er en hel gjeng dop-huer, og harry Esso-rånere! Fotballklubben vår kan vi vel heller ikke skryte mye av, der er det jo bare trøndere!

- Odda er kjedelig fordi alkoholserveringen stenger like tidlig som i indre Vest-Agder, golfbanen er lagt til en avfallsplass for tungindustrien, det er omtrent ingen vegetasjon, og kulturhuset Meieriet ser alltid mørkt ut fra utsiden. Muligens er det kjedsomheten som har ført til det enormt høye antallet rusmisbrukere i denne lille byen uten sjel.

- Fauske er Norges desidert kjedeligste by. Byen fant det ikke viktig nok å bygge kulturhus. I bygget som først var tenkt som kulturhus, skal politiet flytte inn. De manglet nemlig fengsel i det gamle lokalet, nå får de celler nok - om ikke hjerneceller.

- Stjørdal har ei harry rånegate for gamle Amazoner, og ingen aktivitet ellers for ungdom som ikke sikler etter å drive sport er dette et trist sted. Kveldstid og helg er ennå verre. Da alle samles utenfor den lokale O'Martinsen for å ha et møte likt en gammel syforening på speed! Eneste underholdning er jo selvsagt all slåssingen. Flytt nå mens dere har sjansen!

- Spydeberg er en klar kandidat. Mest spennende er hullene på parkeringsplassen på stasjonen og dekklageret ved siden av. Nevnes bør også Felleskjøpet, men der er det bare observert aktivitet i forbindelse med jordbruksoppgjørene

- Dette er Drammen: Stort forurenset havneområde, biler overalt, styres av Fremskrittspartiet, flere aktive pyromane, motorsykkelbander som kaster BOMBER OG GRANATER, flest bodybuildere, med mye mer.

- Osterøy er det mest kjedelige stedet man kan tenke seg. Det er vel det eneste stedet i verden der tiden ikke bare har stått stille, men faktisk begynt å gå tilbake.

NITRIST: Leseren som bodde åtte måneder i Lyngen kunne tenkt seg en annen utsikt.
OLYMPISK NEDTUR: Det råkket på Lillehammer i 1994, men så var det slutt på moroa.
GJEEEESP: Brønnøysund-registeret klarer ikke å øke spennings-faktoren i Brønnøysund.
IKKE BARE HARRY: Drammen sliter med Harry-stempelet. Nå risikerer de også å bli stemplet som landets kjedeligste.