Hvor er du, Kim?

«Viktig kunngjøring» fra Nord-Korea ventes mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Korea kommer med en «viktig kunngjøring» som kan ha med president Kim Jong Ils helse å gjøre mandag, skriver en japansk avis.

Den 66 år gamle nordkoreanske lederen forsvant fra søkelyset i midten av august, og har siden ikke vist seg offentlig. Dette har ført til spekulasjoner om han kan være alvorlig syk.

Amerikanske og sørkoreanske kilder har opplyst at den nordkoreanske lederen skal ha hatt slag og gjennomgått hjernekirurgi, noe Nord-Korea har nektet for.

Japanske regjeringskilder spekulerer ifølge avisa Sankei Shimbun på om nordkoreanerne enten kommer til å kunngjøre Kims død mandag, eller at det har funnet sted et kupp i den isolerte kommuniststaten.

Fra og med mandag vil heller ikke utlendinger lenger få adgang til Nord-Korea, skriver Sankei Shimbun.

Lørdag meldte Japans største avis Yomiuri Shimbun at Nord-Korea hadde bedt sine diplomater rundt omkring i verden om å holde seg i ro de neste dagene, for å avvente en «viktig kunngjøring».

Sør-Korea har ikke bekreftet rapportene i de japanske avisene, og opplyser at de ikke har sett signaler på at noe uvanlig er på gang i nabolandet.

(NTB)

DØD ELLER LEVENDE? Kim Jong Il forsvant fra søkelyset i midten av august, og har siden ikke vist seg offentlig. Foto: AFP PHOTO/KCNA/KNS/FILES
DØD ELLER LEVENDE? Kim Jong Il forsvant fra søkelyset i midten av august, og har siden ikke vist seg offentlig. Foto: AFP PHOTO/KCNA/KNS/FILES Vis mer
Foto: AFP PHOTO/KCNA/KNS/FILES
Foto: AFP PHOTO/KCNA/KNS/FILES Vis mer