- Hvor er justisminister Anders Anundsen?

Unio-leder Anders Folkestad krever at justisminister Anders Anundsen tar grep og slår ring om varsleren — Robin Schaefer som avslørte at lille Monika ble drept.

- SLÅ RING OM VARSLEREN:  Unio-leder Anders Folkestad ber justisminister Anders Anundsen slå ring om politivarsleren..  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
- SLÅ RING OM VARSLEREN: Unio-leder Anders Folkestad ber justisminister Anders Anundsen slå ring om politivarsleren.. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Varsleren ved Hordaland politidistrikt burde vært belønnet. Virkeligheten er at han har blitt straffet. Han har vært sykmeldt, mistet gløden og utsatt for et fryktelig press, sier UNIO-leder Anders Folkestad til Dagbladet.

UNIO-lederen er ikke imponert over hvordan varslersaken ved Hordaland politidistrikt har blitt håndtert av arbeidsgiver.

- Verken Hordaland politidistrikt og ledelsen der, eller Politidirektoratet har behandlet varslersaken på en god måte. Slik det framstår, virker behandlingen av varsleren uakseptabel, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Etterlyser Anundsen - Det er helt nødvendig at justisminister Anders Anundsen kommer på banen og slår ring om varsleren.  Samfunnet må vise at vi verdsetter varslere. Det vil både ha en symbolsk og en reel verdi, dersom justisministeren kom på banen, sier Folkestad.

Unio-lederen frykter at behandlingen av politioverbetjent Robin Schaefer vil skremme andre fra å varsle.

- FAFO foretok for noen år siden en undersøkelse om varslere. De konkluderte med at lovverket fungerte, men at halvparten ikke ønsket å være varslere. Det er alvorlig i offentlig sektor, hvor vi er satt til å ivareta fellesskapets verdier. Og det er om mulig mer alvorlig er det når det skjer i politietaten, som skal passe på lov og rett i samfunnet, sier Audun Folkestad. -  Kultur og ledelse - I dag er det seks varslersaker ved Hordaland politidistrikt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer