Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvor er Lars Sponheim når vi trenger ham?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DA YLVIS ÅPNET

NRKs folkemøte i Bergen, syntes jeg synd på Jan Petersen. Dette blir show. Dette blir brød og sirkus. Send in the clowns. Scenen manglet bare salatboller som de kunne trampe rundt i til allmenn forlystelse.

Her gjaldt det bare å være blid og kjapp i replikken. Le på de rette stedene og henge med. Ikke noe for en saktmodig operaelsker. Men det var ingen grunn til bekymring. Fem av landets mest erfarne politikere lar seg ikke lokke til å drive underholdning i beste sendetid. Det skulle tatt seg ut. Folk kunne jo bli engasjert.

Riktignok tok det cirka to sekunder før Carl I. Hagen hadde beskyldt Kjell Magne Bondevik nok en gang for å være ansvarlig for tragedien i Haugesund, men de fleste har vel for lengst fått med seg at landets statsminister, ifølge aktor Hagen, har medvirket til drap.

DET ER MYE Å SI

om norsk skoledebatt. Den er viktig. Den tar mye plass. Og den er dørgende kjedelig. Gårsdagens debatt hørte vi sist under forrige valg. Deltakerne er de samme. Problemstillingene er de samme. Eksemplene er de samme. Og Kristin Halvorsen tafser fremdeles på sine mannlige motstandere. Hvis Jan Petersen hadde vært medlem av KrF ville hun fått en anmeldelse på nakken.

Det var selvfølgelig et sjakktrekk av Halvorsen å legge seg flat som ei pannekake. Alle liker en som innrømmer feil. Det var imidlertid noe uklart akkurat hva som var feil i framstillingen av Halvorsens høyrevri. Jan Petersen virket fortsatt såre fornøyd med at SV hadde begynt å legge mer vekt på innhold enn skolens toaletter.

MEN HVIS DETTE ER ALT

rikspolitikerne har å bidra med i valgkampen, burde de holde seg i Oslo med plansjene sine. Dette gikk på autopilot. Det kunne vært en reprisesending fra siste stortingsvalg. Bergens borgermesterkandidat forklarte hva lokalvalg handler om - parkeringsplasser på Festplassen.

Men det fikk kanskje ikke alle seerne med seg. Da hadde de vel for lengst slått over til «Rex» på TV2.

SLAKTER NORSK SKOLEDEBATT: Dagbladets nye politiske redaktør, Marie Simonsen.