- Hvor er mamma og pappa?

Alfredo (8) overlevde. Faren døde. Mora er ennå ikke identifisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Fra sykehussenga roper Alfredo Jesús Acosta Mendiola etter foreldrene sine, skriver britiske The Guardian Åtteåringen er en av de yngste av de 19 overlevende etter flyulykken i Madrid i går, som krevde 153 menneskeliv.

- Spør etter foreldrene

Alfredos far, Alfredo Acosta Sierra, døde i flyulykken. Mora, G Rodriguez Mendiola, er foreløpig ikke identifisert. Alfredo er et av tre barn som ligger på sykehus etter den fatale ulykken. Han slapp unna infernoet med brudd i det ene beinet. Gutten ble dratt ut av det brennende flyvraket av redningspersonell.

Legene på Niño Jesús-sykehuset i Madrid beskriver tilstanden til den åtte år gamle gutten som «god». En flyplassansatt, som oppgir at hun heter Maria, sier til Guardian at hun hjalp til med å få Alfredo ut av ulykkesflyet.

- Han er i tilfredsstillende form, og er klar over hva som er skjedd. Han spør etter foreldrene sine, forteller hun.

Fire av de 19 overlevende er kritisk skadd og ytterligere seks regnes å være alvorlig skadd, skriver den britiske avisa.

Bare 37 identifisert

Stadig flere blant de overlevende forteller nå rystende historier om hvordan det dødelige havariet forløp.

- Hvor er mamma og pappa?

- Jeg tok tak i armen på partneren min, Jose, og så etter min svigerinne Gema. Så hørte jeg en fryktelig lyd og ble kastet forover, sier Ligia Palomino (41) til avisa El Pais. Palomino var på flukt fra Colombia, etter at hennes journalistmor hadde mottatt trusler i hjemlandet.

Halvt bevisstløs ble hun vekket av en «enorm eksplosjon».

- Jeg strakte meg etter Jose og stakk hånden ut for å røre ved ham. Jeg så noe som minnet om ei dokke, som falt til gulvet. Snart forsto jeg at denne personen var død. Jeg visste det ikke var Jose, sier hun.

Det vil trolig ta flere dager før alle de omkomne er identifisert. Så langt har man bare kunnet bekrefte identiteten til 37 av de 153 omkomne.