Hvor er mamma?

På Ullevaal sykehus venter en nyfødt guttebaby på sin mamma. Tidlig i går ble den lille gutten funnet etterlatt på trappa til en lavblokk på Ellingsrud i Oslo. Babyen var pakket inn i en svart søppelsekk. Seint i går jaktet politiet fremdeles på moren til spebarnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi mener at barnet ble etterlatt for å bli funnet, sier en av politiets etterforskere til Dagbladet.

Politiet leter etter moren i nærområdet på Ellingsrud i Oslo. Teorien er at moren eller begge foreldrene bor i nærområdet. I hele går foretok store politistyrker rundspørringer i nabolaget, og politiet har fått interessante vitneopplysninger om en dame som er observert bærende på en bylt.

I dag fortsetter etterforskerne jakten på guttens mor. Foreløpig har ikke politiet noen indikasjoner på hvem moren kan være.

Norsk baby

Politiet tror at barnet som ble funnet på Ellingsrud er norsk. Ullevål sykehus har opplyst til politiet at gutten er hvit, sannsynligvis av europeisk opphav.

Gutten var velskapt og etter forholdene i god forfatning. Han veide 4,3 kilo. Han ble trolig født natt til i går, bare få timer før han ble funnet på trappen til lavblokken i Henrik Sørensensvei 41.

Gutten ble funnet innpakket i en svart søplesekk. Noen klær var tullet rundt ham for å holde ham varm. Politiet tror derfor at den som etterlot barnet på trappa ønsket at gutten skulle bli funnet i live.

Gutten var ikke vasket, og navlestrengen var ikke klippet av ham. Det var helt tydelig at han var født bare noen timer tidligere.

Da han ble funnet av Freddy Hansen klokken 06, var han fremdeles varm. Politiet antar derfor at han har ligget kort tid på trappen.

Rundspørring

Like etter at barnet ble funnet, satte politiet igang rundspørring i de nærmeste blokkene. Samtidig lette tekniske etterforskere etter spor på åstedet.

Plastsekken som barnet lå i ble tatt med inn til politihuset på Grønland for grundige undersøkelser. Polititjenestemennene på stedet lette i søppelspann og på utsiden av blokka etter spor.
Kvinnen som ble sett bærende på en bylt skal muligens være under 30 år, med kraftig kroppsbygning og glatt, halvlangt, mørkt hår. Hun var iført lang overdel og mørke bukser, overdelen skal ha vært lysere enn buksen.

Mann i anorakk

Politiet har også fått opplysninger om at det skal være ringt på dørklokker i området i det aktuelle tidsrommet, og ber i den forbindelse om opplysninger om en mann mellom 30 og 40 år. Han skal ha vært iført en anorakklignende jakke med ltt rødt og muligens grønt mønster.

Politiet er interessert i alle bevegelser i området som er gjort mellom klokken 04 og 06.

Politiet ber moren til guttebabyen om å kontakte politiet eller helsevesenet.
- Vi ser på det hun har gjort som et rop om hjelp, sier politiavdelingssjef Tore Nyberget ved Oslo politidistrikt.