Hvor er Mohammed?

Det hersker stor forvirring om hvor al-Qaidas terrorsjef befinner seg etter arrestasjonen. Kanskje er det akkurat det CIA vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistanske myndigheter hevder hardnakket at de holder Khalid Shaikh Mohammed i forvaring etter at landets eget politi arresterte ham i Rawalpindi lørdag.

De fleste observatører tror det er en bløff.

Amerikanske CIA-agenter deltok etter alt å dømme i arrestasjonen. Det meste taler også for at det er CIA som nå avhører den kuwaitiske 38-åringen med pakistanske foreldre. Men hvor er han?

The Times i London meldte imorges at al-Qaidas nummer tre er ført til USAs flybase i Baghram i Afghanistan, der også norske mineryddere holder til.

Etterretningskilder i Pakistan sier ifølge nyhetsbyrået AP at Mohammed ble fløyet dit fra flyplassen Chakala utenfor hovedstaden Islamabad. USA nekter å opplyse hvor man har gjort av storfangsten i terrorkrigen.

Mohammed var ifølge amerikanerne hovedansvarlig for planlegging av terrorangrepene 11. september 2001 og de fleste andre angrep al-Qaida har rettet mot amerikanske mål det siste tiåret.

Etterforskerne mener han debuterte som nettverkets terrorsjef med bombeaksjonen mot World Trade Center på Manhattan i februar 93. Aksjonen skal ha vært ledet av Mohammeds nevø Ramzi Yousef.

PÅ UKJENT STED: Khalid Shaikh Mohammed.