SVIKTER: Erna Solberg mener regjeringen ikke følger opp valgløftene om satsing på læreren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SVIKTER: Erna Solberg mener regjeringen ikke følger opp valgløftene om satsing på læreren. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Hvor er satsingen på læreren?

Erna Solberg mener regjeringen svikter skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen ser ikke mot framtida i statsbudsjetet, mener Høyre-leder Erna Solberg:

- Dette er ikke et godt budsjett for Norge for framtida. Det er ikke fokus på trygghet gjennom kunnskap og konurranseevne.

Høyre-lederen etterlyser en tydelig satsing på kunnskap:

- Når vi har gode økonomiske tider, må vi gjøre de investeringene som sørger for at vi også i fremtiden har trygghet rundt velferden i Norge, sier hun til Dagbladet i Stortingets vandrehall.

- Ikke noe til læreren Solberg er fornøyd med at finansminister Sigbjørn Johnsen har holdt igjen på oljepengene i budsjettet han la fram klokka 10 i dag.

- Men det er et spørsmål om hva man bruker pengene på, sier Solberg.

Hun reagerer særlig på det hun mener er en manglende satsing på skolen.

- Det må være sammenheng mellom det vi sier i valgkampen, og hva man gjør i budsjettene. Hvor er det blitt av fokuset på læreren? Det er ikke ekstra tilltak her som bidrar til å styrke lærerens posisjon. Det er ikke satt inn ekstra på videreutdanning av lærere, til tross for at det har vist seg at dagens ordning er veldig dårlig.

Innfrir ikke
I statsbudsjettet foreslår regjeringen å styrke grunnskoleopplæringa med 150 millioner kroner. Kunnskapsdepartementet prioriterer blant annet innføring av valgfag på 8. trinn fra neste høst, og en stor satsing på å få flere til å fullføre videregående.

- Holder ikke regjeringen det de lovet i valgkampen?

- Enhver som lyttet til valgkampen hørte en voldsom satsning på skole og styrking av læreren. Det har ikke regjeringen innfridd på, sier Solberg.