HVOR ER SIV?

ARENDAL (Dagbladet): Politiet har slått full alarm etter at Siv Olsen (22) forsvant sporløst sist mandag. Døra til sokkelleiligheten var ulåst, alle lys og TV-apparatet var slått på, men tross store leteaksjoner har man ikke funnet spor etter Arendals-jenta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var kledd i en lys joggedress og en flerfarget boblejakke da hun forsvant mandag formiddag. Politiet holder alle muligheter åpne, men Siv Olsens forsvinning er og blir et mysterium. 22-åringen kan ha forsvunnet av egen fri vilje, men det er flere omstendigheter som gjør at Arendal-politiet er urolige.

- Røde Kors har lett med frivillige i turområdet i nærheten, og vi har søkt over et større område med helikopter. Men jenta er og blir borte, sier politiinspektør Trygve Johnsen ved Arendal politikammer.
Ut over kvelden i går ble etterforskningen trappet opp.

Alt normalt

Ved 09.30-tida mandag ringte Siv Olsen foreldrene til sin samboer og spurte om råd fordi hun hadde mistet lommeboka med minibank-kortet. Denne lommeboka kan komme til å stå sentralt i den videre etterforskning, om ikke Siv Olsen dukker opp igjen om kort tid.

Lommeboka mener 22-åringen hun hadde mistet i klesforretningen More and More i Salterødsenteret, hvor hun jobbet. Ved 10.30-tida sist mandag hadde Arendal-kvinnen ringt sine arbeidskolleger og spurt om de hadde funnet lommeboka, men det hadde de ikke. Lommeboka inneholdt foruten minibankkortet et førerkort, postbankkort, noen videokort, 42 kroner og samboerens visittkort. På dette kortet står samboerparets privatadresse og telefonnummer.

Lommeboka er laget i skinn og er burgunder av farge, omlag 15 centimeter lang. Lommeboka har to rom i fronten som begge kan knappes igjen.

Ringte

Det politiet videre vet om Siv Olsens gjøremål den aktuelle formiddagen, er at hun en gang etter klokka 10.30 meldte seg på kveldskurs i helse- og sosialfag. Hun hadde selv lagt igjen melding på en telefonsvarer.
Politiet har forhørt seg hos familie og venner, og ingen kan forstå at hun skulle ønske å reise bort av egen fri vilje.

Etter at hun mistet lommeboka, og fikk sperret kontoen som det seinere ikke har vært bevegelse på, har hun knapt hatt tilgang på penger. Da samboeren forlot henne i sokkelleiligheten i Løvoldknatten 8 på Solåsen, to kilometer nordøst for Arendal sentrum mandag morgen, la han igjen 50 kroner på stuebordet. Femtilappen var urørt da samboeren kom hjem ved 17-tida mandag ettermiddag.

Siv Olsen var pliktoppfyllende og gikk aldri fra leiligheten med lysene tent eller ytterdøra åpen. Da samboeren kom hjem mandag, reagerte han umiddelbart på at døra ikke var låst.

TV-apparatet sto på med lyd og bilde, og i videospilleren sto en kassett med opptak av VM-håndballfinalen hun ikke hadde sett. Samboeren mener at hun kan ha sett videoopptaket før hun plutselig forsvant. Dette indikerer at dersom hun så videoen etter å ha ringt til jobben, kan hun ha vært i sokkelleiligheten til nærmere klokka 12.

Politiet har gått fra dør til dør i boligområdet, blant annet for å kartlegge den savnede jentas bevegelser. Men ingen har sett henne og all leting i nærområdet har vært resultatløs.

Ikke skogen

Politiet vet at Siv Olsen var kledd i lys joggedress med en flerfarget boblejakke utenpå. På beina svarte vintersko i skinn som rakk til anklene. Hun var trolig iført briller; kontaktlinsene lå igjen på stuebordet. Her lå også tobakken. At tobakkspakka ligger i stua, at TV og alle lys var på, tyder på at hun ikke hadde planer om en lengre tur. Hvis hun forlot døra ulåst, var det bare for å hente inn posten eller gå en snartur i nærbutikken to minutter unna.

At hun har lagt ut på tur i skogen, holder familien for lite sannsynlig. Hun pleide aldri å jogge eller gå lengre turer i skogen alene.

Arendals-politiet fortsatte etterforskningen ut over kvelden i går.

- Dette er en gåte, vi holder alle muligheter åpne, men vi kan være avhengig av publikums hjelp for å komme videre. Det sier politiinspektør Trygve Johnsen ved Arendal politikammer til Dagbladet.
Politiet vil ha tips om alle observasjoner av savnede Siv Olsen, biler eller andre personer som kan ha beveget seg i området Solåsen mandag morgen og formiddag.

<B>TIPS:</B> Siv Olsen var iført denne boblejaka og en lys bobledress da hun forsvant.