Hvor har du gjort av kjæresten, Victoria?

Men heller ikke den norske kongefamilien invitert til dagens 30-års feiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kronprinsesse Victoria blir Sveriges første dronningregent på tre hundre år. Men noe kongsemne var ikke ved 30-åringens side da den offisielle delen av den store bursdagsfeiringen startet i Stockholm i formiddag.

Kjæresten Daniel Westling fikk være med da jubilantens mor, dronning Silvia, serverte jordbærkake til frokost. Men under den offisielle feiringen holder han seg i bakgrunnen.

Svenske medier har spekulert i at det er kongen selv, Carl Gustav, som nekter å ta Daniel Westling inn i varmen for eldstedatteren og svigersønn-kandidaten har ringer på plass - i det minste forlovelsesringer.

Ringer neste år?

Anonyme kongelige kilder som Expressen.se har snakket med, mener at det er Daniel Westling selv som har latt den kongelige konduite synke inn. Han holder seg i bakgrunnen inntil videre.

Og «inntil videre» - det er neste sommer tror kongelige eksperter, som mener at en formalisering at forholdet ligger rundt neste årsskiftet. For det er ingen «tunge» spekulasjoner i andre kandidater til å ledsage den kommende dronningen. Hun blir første kvinne på tronen siden Karl 12.\'s søster  Ulrika Eleonore (1719-20).

- Det eneste som er sikkert om tittelen til kommende dronning Victorias mann, er at han ikke blir konge. Det må man være  født til etter den svenske grunnlovsendringen i 1980. Tittelen til dronningens mann er helt åpen inntil et eventuelt giftermål og og dronninginnsettelse, sier informasjonssekretær Morgan Gerle ved det kongelige svenske slottet til Dagbladet.no.

- Kan det bli gemal, flere andre europeiske kongehus bruker?

 FEIRER VICTORIA:  Den svenske kongefamilien startet den offisielle delen av 30-års feiringen med fotografering utenfor Slottet i formiddag. Fra venstre prins Carl Philip, kronprinsesse Victoria, kong Carl Gustav, dronning Silvia og prinsesse Madeleine. FOTO: AFP/Scanpix.
FEIRER VICTORIA: Den svenske kongefamilien startet den offisielle delen av 30-års feiringen med fotografering utenfor Slottet i formiddag. Fra venstre prins Carl Philip, kronprinsesse Victoria, kong Carl Gustav, dronning Silvia og prinsesse Madeleine. FOTO: AFP/Scanpix. Vis mer

- Det er en av flere muligheter!

Her kan du se det offisielle programmet for kornprinsesse Victiorias 30-års feiring.

Degradert i barnevogna

Victoria ble født som prinsesse, men oppgradert til kronprinsesse med tilbakevirkende kraft da Riksdagen vedtok i 1980 at konegparets førstefødte arver tronen, uansett kjønn. Dermed ble kronprins Carl Philip (nå 28) degardert til prins mens han fortsatt brukte bleier.

Carl Philip er nummer to og prinsesse Madeleine nummer tre i arverekkefølgen til  den svenske tronen.

Ikke invitert

Representanter for det svenske kongehuset var hjertelig tilstede da dronning  Sonja feiret som 70-års dag for kort tid siden. Men det norske kongehuset er ikke invitert til dagens offisielle feiring av det svenske dronningemnet.

-Kongefamilien har selv bestemt at bare den aller nærmeste familie skal være med på den offisielle delen. Så får vi se hvem som dukker opp når Victoria åpner dørene på Øland i kveld til den private festen, sier informasjonssekretæren ved det svenske slottet.