- Hvor høy må ungdoms­ledigheten bli før regjeringen foretar seg noe?

Strid om arbeidsledighet.

BEKYMRET: Oppbremsingen i norsk økonomi og den økende arbeidsledigheten ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag. — Det mest alvorlige er den urovekkende økningen i ungdomsledighet, sa Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BEKYMRET: Oppbremsingen i norsk økonomi og den økende arbeidsledigheten ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag. — Det mest alvorlige er den urovekkende økningen i ungdomsledighet, sa Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap vil vite hvor høy ledigheten blant unge må bli før regjeringen foretar seg noe. Finansminister Siv Jensen (Frp) er helt uenig i at regjeringen ikke gjør noe.

Oppbremsingen i norsk økonomi og den økende arbeidsledigheten ble tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

- Det mest alvorlige er den urovekkende økningen i ungdomsledighet, sa Aps finanspolitiske talskvinne Marianne Marthinsen.

Hun viste til at ledigheten blant unge er ti ganger så høy som for de over 54 år, og at den i årets første kvartal ble målt til 9,4 prosent.

- Jeg lurer på om finansministeren kan svare på hvor i revidert nasjonalbudsjett vi finner de tiltakene som viser at finansministeren tar den økende ungdomsledigheten på alvor? sa Marthinsen.

- Har levert Jensen viste til at regjeringen har levert ved å gjøre om på permitteringsreglene og øke antallet tiltaksplasser.

- Hvis noen tror at svaret på den situasjonen norsk økonomi står i, er å kutte pengebruken og skjerpe skattene, er jeg uenig med Ap i det, sa Jensen.

- Hvor høy må ungdomsledigheten bli før regjeringen foretar seg noe? fulgte Marthinsen opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer