Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvor langt går «Lommemannen» neste gang?

Han har allerede begått grove sex-overgrep mot noen av de over hundre ofrene. Nå etterforskes fem navngitte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De siste dagene har det kommet inn nye tips eller anmeldelser om minst 12 overgrep mot barn som folk tror er begått av lommemannen. Dermed er det nå totalt snakk om over hundre tilfeller - som politiet kjenner til.

- De rundt 12 hendelsene vi sist har fått tips om er relativt spredt i tid, og går helt tilbake til 2000. Flere av dem skjedde i 2003, sier politiadvokat Jorid Kile Berg ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Nærmer seg sakte

Ingen av de nye tipsene omtaler hendelser de siste ukene, og alle er i Sør-Norge, i de samme fylkene serieovergriperen tidligere har operert i. Men samtidig har politiet nå flere konkrete tips om identiteten til gjerningsmannen.

Noen er sjekket helt eller delvis ut av saken, mens andre nå står på en liste over mulige mistenkte.

- Det er snakk om fem menn som det nå er svært interessant å se nærmere på. I disse tipsene ligger det mer enn at noen bare synes at personen de kjenner ligner på fantombildene, bekrefter etterforskningslederen.

Dermed kan tipsflommen ha ført til at politiet sirkler seg inn mot gjerningsmannen.

- Vi jobber intensivt, men dette kan ta litt tid. Avhør med disse fem mennene er ikke det første man gjør for å finne ut mer om dem, sier Kile Berg.

image: - Hvor langt går «Lommemannen» neste gang?

Grove overgrep

Politiet bekrefter at flere av de anmeldte overgrepene de siste fem åra er av en betydelig alvorligere karakter enn det som har blitt beskrevet så langt.

- Den største andelen av overgrepene er den omtalte befølingen gjennom bukselommene. Men det har også skjedd mye grovere ting. Dette er handlinger som kan bli straffet på lik linje med voldtekt, opplyser Kile Berg, som presiserer at det ikke skal ha skjedd direkte voldelige overfall.

- I de mest alvorlige tilfellene har han brukt samme framgangsmåte som ellers, men han har da klart å gå lenger.

Etterforskerne som nå jobber på spreng med å nøste sporene etter «Lommemannen» legger ikke skjul på at de er redde for en «opptrapping» fra overgriperens side.

- For ofrene er det som allerde har skjedd ille nok. Men vi frykter noe virkelig ille, at han for eksempel skal gjøre noe mer voldelig. Hva blir det neste? Det er selvsagt slike ting vi tenker på nå, sier politiadvokaten.

Vil ha flere tips

Mandag skrev Dagbladet.no at politiet synes det er svært interessant at «Lommemannen» i all hovedsak slår til i helgene, og aller oftest på lørdager. De siste dagene har det også kommet tips knyttet til hvilket firma eller yrker mannen kan ha som kan forklare den spesielle reisevirksomheten i store deler av landet.

Alt tyder så langt på at mannen har et mer eller mindre «normalt» liv når han ikke begår overgrep, og at det derfor burde være flere nordmenn som gjenkjenner mannen på bildene, reiseruta hans eller spesielle reaksjoner på medieomtalen av serieovergriperen

Politiet er svært interessert i alle tips om nye/ukjente forsøk på overgrep eller annen informasjon om «Lommemannen», og understreker at folk ikke må henge seg opp i fantomtegningene eller beskrivelsen av mannen.

<B>HVEM ER HAN?</B> Jakten på «Lommemannen» er trolig på sitt mest intensive noensinne, og politet frykter nye og verre overgrep.
<B>ETTERLYSER TIPS</B>: Serieovergriperen kan se slik ut, men politiet understreker at folk ikke må henge seg opp i beskrivelsen.
<B>REISER I HELE SØR-NORGE:</B> Politiet er svært interessert i tips også om hvorfor mannen reiser slik han gjør.