Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvor mange flere barn må dø?

Nobelprisvinnere og fredsorganisasjoner går hardt ut mot Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Ti israelske fredsorganisasjoner og tre nobelprisvinnere krever øyeblikkelig stans i Israels utenomrettslige henrettelser av palestinske ledere og aktivister.

Fredsaktivistene ba mandag israelsk høyesterett sette en stopper for den omstridte praksisen, som har høstet bred fordømmelse internasjonalt.

- Hvor mange flere barn må dø før høyesterett avviser en kjennelse om dette, heter det i henvendelsen der det blant annet vises til drapene på 19 mennesker, de fleste av dem kvinner og barn, i Beit Hanoun på Gazastripen i forrige uke.
Harold Pinter
Fjorårets nobelprisvinnere i litteratur, Harold Pinter, har sluttet seg til kravet fra den israelske fredsbevegelsen, det samme har de nordirske fredsprisvinnerne fra 1997, Betty Williams og Mairead McGuire.

Hundrevis av palestinske ledere og aktivister er drept i utenomrettslige henrettelser de siste seks årene, til kraftig internasjonal fordømmelse.

Den israelske regjeringshæren har benyttet alt fra bilbomber til bomber og raketter fra fly i likvidasjonene, noe som har kostet et stort antall tilfeldig forbipasserende, naboer og andre livet.


Mange sivile
Av de over 300 palestinerne som er drept i israelske angrep mot Gazastripen siden juni, var over 60 prosent av dem ubevæpnede sivile, ifølge organisasjonen Physicians for Human Rights. Hvert femte offer var barn.

Israelsk høyesterett avviste i januar 2002 et krav om øyeblikkelig stans i praksisen med utenomrettslige henrettelser.

Et annet krav om det samme ligger fortsatt til behandling ved domstolen - på fjerde året.

(NTB)

MASSAKRE: Maram Al- athana (18 mnd.) ble drept sammen med familien i Beit-Hanoun-massakren i forrige uke. Alle foto: SCANPIX
MASSAKRE: Maram Al- athana (18 mnd.) ble drept sammen med familien i Beit-Hanoun-massakren i forrige uke. Alle foto: SCANPIX Vis mer
HAROLD PINTER: Fjorårets nobelprisvinner i litteratur, Harold Pinter, kritiserer Israel.
FREDSPRISVINNER: Betty Williams fikk Nobels fredspris sammen med Maired Corrigan i 1977.
Hele Norges coronakart