Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvor mange har han egentlig drept?

Peter Tobin (61) kan ha hatt en massegrav i sin egen hage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Storbritannia går nå igjennom alle saker der unge kvinner og jenter er meldt savnet de siste 30 åra, melder Daily Mail.

Det gjør de etter de grufulle funnene i Peter Tobins (61) tidligere hage.

Politiet begynte å grave i Tobins tidligere hage da de lette etter Dinah McNicol, som forsvant i 1991. Da de i går fant et lik i hagen trodde de det var henne, men det viser seg nå å være Vicky Hamilton, som forsvant fra byen Bathgate i februar 1991 da hun var 15 år.

Vicky Hamilton ble sist sett da hun sto og ventet på bussen.

- Massegrav

Men politiet leter fortsatt etter Dinah McNicol. De tror at liket hennes også finnes i hagen der Tobin bodde fram til 1992.

– Politiet har sagt at de vil fortsette å grave i hagen og at søket ikke er over. Jeg er litt lei meg for at det ikke var Dinah de fant. Vi hadde håpet at dette skulle få en avslutning, sier Dinahs far, Ian McNicol, til Daily Mail.

Politiet frykter at sandkassa i hagen til Peter Tobin er blitt brukt som massegrav for drepte kvinner.

GRAVER VIDERE I HAGEN: – Jeg vil ikke forlate dette huset før jeg er helt sikker på at det ikke er flere lik eller rester av lik her, sier politiets talsperson Tim Will. Foto: PA/Scanpix
GRAVER VIDERE I HAGEN: – Jeg vil ikke forlate dette huset før jeg er helt sikker på at det ikke er flere lik eller rester av lik her, sier politiets talsperson Tim Will. Foto: PA/Scanpix Vis mer

– Jeg vil ikke forlate dette huset før jeg er helt sikker på at det ikke er flere lik eller rester av lik her, sier politiets talsperson Tim Will til The Scotsman.

Sjekker hele livet hans

Tobin gravde ut sandkassa som nå kan vise seg å være en massegrav i 1991, og sønnen hans har pleid å leke i den.

– Den lille gutten satt i sandkassa hver helg, mens faren sto og så på. Sønnen var bare to år, sier en nabo til Daily Mail.

Politiet tror Tobin har drept en rekke kvinner mens han reiste rundt i landet og jobbet som alt-mulig-mann.

Britisk politi går nå gjennom hele Peter Tobins liv, og sjekker hvor han har bodd og reist rundt. Politiet sjekker blant annet om det kan være forbindelser til saken der en ukjent drapsmann som fikk navnet «Bible John» drepte tre kvinner.

Allerede dømt for drap

Tobin bodde i Glasgow i 1968-69 da Patricia Docker (25), Jemima McDonald (32) og Helen Puttock (29) ble kvalt og drept. De ble alle drept etter at de ble plukket opp utenfor et utested i byen natt til søndag.

Hvor mange har han egentlig drept?

Den ukjente drapsmannen fikk navnet sitt etter at taxisjåføren som kjørte ham og hans siste offer i 1969 hørte ham mumle bibelsitater.

Peter Tobin er dømt for å ha drept den 23 år gamle polske studenten Angelika Kluk. Han voldtok henne og gravde henne ned under kirkegulvet.

Se bildeserie hos Sky News: Var disse kvinnene Peter Tobins ofre?

FORTSATT FORSVUNNET: Dinah McNicol forsvant i 1991. Politiet trodde de hadde funnet i går, men det hadde de ikke.
DREPT?: Politiet tror at Peter Tobin også kan ha drept Genette Tobin.
MASSEMORDER?: Politiet gjennomgår nå hele Peter Tobins liv.
FUNNET DREPT: Vicky Hamilton ble funnet i det som kan være en massegrav i Peter Tobins hage.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media