Hvor mange husstander, Dagbladet?

- Journalisten kan ikke regne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag denne uken har Dagbladet en artikkel om vindkraft kontra olje og fokuserer på kjempevindmøllene som nå skal prøves ut.

Artikkelen er tankevekkende og interessant, man punkteres totalt med den medfølgende illustrasjon som skal vise effektiviteten i møllene.

Her oppgis det at en mølle som kan produsere 22 000 000 KWH, vil kunne forsyne tilsammen 22 husstander med årsforbruket av energi. Samtidig opplyses det at gjennomsnittsforbruket årlig for en bolig er 18 000 KWH. Selv uten kalkulator ser man at dette er riv ruskende galt.

Det riktige svaret skal være ca 1 222 husstander pr. mølle, men avisen fortsetter i samme spor: 2000 møller - som i realiteten kan forsyne samtlige husstander i landet med strøm, påstås å kunne dekke behovet for 44 000 boliger, altså for en by på Bergen størrelse!

Dersom dette var riktig vil det være tidenes verste investeringsbrøler i norsk industri.

Hydro oppgis som kilde til grafikken, men jeg nekter å tro at selskapet står bak slikt regnesludder. Her må virkelig redaksjonen skjerpe seg dersom leserne skal ha tillit til det som presenteres i spaltene.