- Hvor mange jenter ser du med kort hår?

Det er blitt vanskeligere å vokse opp som både jente og gutt, mener Trine Skei Grande. Nå skal hun åpne opp og reformere norsk skole.

LANGT HÅR: Venstre-leder Trine Skei Grande la merke til at hun var eneste jente eller kvinne med kort hår på biblioteket på Blinder videregående skole. Muligheten for jenter og gutter til å være annerledes fører til psykiske problemer og et kjønnsdelt arbeidsmarked, ifølge kunnskapsministeren. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
LANGT HÅR: Venstre-leder Trine Skei Grande la merke til at hun var eneste jente eller kvinne med kort hår på biblioteket på Blinder videregående skole. Muligheten for jenter og gutter til å være annerledes fører til psykiske problemer og et kjønnsdelt arbeidsmarked, ifølge kunnskapsministeren. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunnskapsminister og Venstre-leder Trine Skei Grande sparket mandag i gang sin norgesturné for å reformere videregående opplæring.

Den tidligere læreren satte seg ned sammen med ungdommene på Blindern videregående skole og fikk med seg følgende budskap:

- Vi må ha livsmestring inn i alle fagene. Det er mye, mye vanskeligere å være ung i dag enn tidligere, forklarer Grande, som bare har vært i jobben i litt over to uker.

Grande forteller at hun nå skal «frese rundt» i landet å få innspill til en stortingsmelding som skal munne ut i den største omdreiningen i videregående opplæring siden Reform 94.

Kjønnskampen

Helt sentralt blir det å oppdatere skolen til virkeligheten dagens unge møter - og lever i.

- Gutte- og jenterommene er blitt så mye mindre enn de var før. Jeg var barn på 80-tallet. Da var du soss, freak eller nerd - innenfor der var det ganske stor valgfrihet. Var du freak, var det ikke egentlig så viktig om du var jente eller gutt. Men i dag ser vi at rommet til å være gutt ikke er så stort, det er mange forventninger, sier Grande.

- Men er det ikke enklere å være homofil i dag enn på 80-tallet? Og man kan finne andre med felles interesser på internett?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer