Hvor mye skal de kutte i bistanden?

Begge de blå partiene vil minske støtten til u-land. Andre dag av forhandlingene på Sundvolden Hotel.

I FORHANDLINGER: Frp's Siv Jensen og Høyres Erna Solberg sitter nå i harde regjeringsforhandlinger på Sundvolden Hotel. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
I FORHANDLINGER: Frp's Siv Jensen og Høyres Erna Solberg sitter nå i harde regjeringsforhandlinger på Sundvolden Hotel. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUNDVOLDEN HOTEL (Dagbladet): På andre dag av regjeringsforhandingene mellom Høyre og Frp tyder mye på at utenrikspolitikk står på agendaen. I så fall innebærer det diskusjoner om kutt i bistanden.

På Sundvolden Hotel er hele konferansedelen hermetisk lukket, og aktørene har knapt vist seg siden forhandlingene startet i går. NTB observerte imidlertid Høyres utenriksministerkandidat Ine Marie Eriksen Søreide ankomme i dag morges - hvilket underbygger antakelsen om at utenrikspolitikk er dagens tema.

7,4 milliarder mindre Alt ligger til rette for at den nye blåblå regjeringen vil føre en langt mindre rundhåndet bistandspolitikk enn den rødgrønne. Mens Høyre drastisk vil legge om fordelingen av midlene, vil Frp kutte 7,4 milliarder i bistandsbudsjettet.

- Vi mener det beste er å konsentrere oss om andre oppgaver enn bistand, sa Frp's utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund da han stilte i Dagbladets valgbod for en måned siden.

Høyre på sin side vil kutte antallet mottakerland drastisk, og konsentrere norsk bistand hovedsakelig om Afrika. Deres foreslåtte kutt utgjør imidlertid langt mindre enn Frp's - rundt 1 milliard kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer