I RETTEN: 
David Toska fotografert etter at de tiltalte hadde fått sin dom i NOKAS-saken i Stavanger.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
I RETTEN: David Toska fotografert etter at de tiltalte hadde fått sin dom i NOKAS-saken i Stavanger. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Hvor stort forsprang trenger MakkaPelle?

Her er «mesterhjernenøtten» David Toska serverte sine medfanger, via fengselsavisa Fengslende Nytt:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En kveld politimannen BoleBjørn er på vei hjem fra jobb, så ser han en gammel kjenning som sniker seg bortover en gangvei. Det er MakkaPelle som også er på vei hjem fra jobb.

Plutselig oppdager BoleBjørn at MakkaPelle går i den splitter nye, men for MakkaPelle, altfor store politiskinnjakka hans. Det eksploderer i skallen til BoleBjørn da han ser Bang Olufsen høytalerne sine stikke opp av ryggsekken til speedfreaken.

BoleBjørn bråstopper bilen og brøler «jeg skal drepe deg» etter MakkaPelle, som setter i gang med å løpe.  

MakkaPelle nekter å gi slipp på tyvegodset, og derfor klarer han ikke å løpe fortere enn 18 km pr. timen. Men på grunn av en kjemisk overbalanse i kroppen, så kan han løpe i det tempoet halve natten.  

BoleBjørn stormer etter den jævla innbruddstyven i vilt raseri. Men på grunn av en hormonell overbalanse i kroppen, har han altfor mye muskler å dra på. Disse musklene gir han en toppfart på hele 25,2 km pr. time, men etter en lang arbeidsdag på politiets pauserom, kollapser han etter bare 30 sekunder i en spyfontene av kaffe og smultringene.  

Hvor mange meter forsprang må MakkaPelle ha for ikke å bli tatt og grisebanket av BoleBjørn i løpet av de første 30 sekundene?    

Lykke til alle sammen
Hilsen David T......

Under følger svaret:

SVAR:   MakkaPelle trengte 61 meter forsprang for ikke å havne i klypene til BoleBjørn. En innsatt ved Åna fengsel hadde rett svar, og ble tildelt et mesterhjernesertifikat for sine «utsøkte matematiske beregninger».

Poenget med denne oppgaven var at man måtte regne om kilometer/timen til meter/sekund. Vi fikk mange svar på 60 meter, men da klarer jo BoleBjørn akkurat å få tak i MakkaPelle, skriver Toska i fengselsavisa Fengslende Nytt, redigert av redaktør Erling M. Havnå.