Elsparkesykler i Oslo

- Hvor vanskelig kan dette være?

Søndag snublet Lars Semmerud (55) i en elsparkesykkel på fortauet. Nå har den blinde Oslo-borgeren fått nok.

SNUBLET: Blinde Lars Semmerud (55) snublet i en elsparkesykkel på fortauet i Oslo. - Jeg kjenner blodet i ansiktet. Video: Lars Semmerud / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I dag lå det en elsparkesykkel på gangveien, som jeg naturlig nok ikke så. Jeg snublet derfor i den, og slo ansiktet mitt i selve sykkelstyret, før jeg tryna i asfalten. Der lå jeg og kjente på at det var vondt i kjeven, ansiktet, armen, hånda, og det venstre beinet. Blod rant fra ansiktet.

Dette skrev Lars Semmerud på Facebook søndag. Oslo-borgeren er blind og bruker sin trofaste førerhund Enzo når han er ute på tur. Han forteller at de ofte støter på elsparkesykler når de er ute, og som regel klarer han å unngå dem takket være sin firbeinte venn. Men søndag inntraff hendelsen som han mener nærmest har vært unngåelig.

Semmerud sier til Dagbladet at han alltid går søndagstur med hunden, som kom løpende til ham rett etter at han snublet inn i elsparkesykkelen. Han forteller at det bygget seg opp et sinne i ham mens han lå på bakken, blodig og forslått - så han tok tak i elsparkesykkelen og kastet den ut av gangveien.

Semmerud var ikke sikker på eget skadeomfang, da han er blind og ikke kunne vite om han blødde eller hadde noen andre synlige skader.

- Det var ingen ute, så jeg kunne ikke spørre noen om hvordan jeg så ut, og få hjelp. I dag er jeg plastret sammen, for jeg fikk flere kutt og skrubbsår i ansiktet. Jeg har hodepine og kommer til å ta det med ro denne mandagen, sier Semmerud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer