Hvor vil Mubarak dra?

Hans landsmenn vil ikke ha ham - så hvor i verden skal den tidligere diktatoren gjøre av seg?

HVOR FLYTTER HAN? Hosni Mubarak gikk i går av som president i Egypt. Det store spørsmålet er hvor han kan gjøre av seg? I går kom meldinger om at han flyktet til feriepalasset sitt i Sharm el-Sheik, mens det i dag er sagt at han har flyktet til Saudi-Arabia. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN
HVOR FLYTTER HAN? Hosni Mubarak gikk i går av som president i Egypt. Det store spørsmålet er hvor han kan gjøre av seg? I går kom meldinger om at han flyktet til feriepalasset sitt i Sharm el-Sheik, mens det i dag er sagt at han har flyktet til Saudi-Arabia. Foto: AFP PHOTO/MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagen etter at Hosni Mubarak gikk av som president i Egypt har spekulasjonene florert: Hvor skal en tidligere diktator gjøre av seg?  

Selv om Mubarak selv har uttalt at han aldri skal forlate Egypt, og at han skal dø i sitt hjemland, presses han trolig ut i eksil.  

I går, rett etter at han gikk av, flyktet Mubarak til sitt feriepalass i Sharm el-Sheik.

Men her vil han ikke kunne være lenge - for etter 30 år som diktator vil egypterne nå ha ham ut av landet.  

Ifølge ferske meldinger fra nyhetskanalen Al Jazeera skal Mubarak allerede ha flyktet til De forente arabiske emirater - men hvor lenge han vil være i landet er ennå usikkert.

Mubarak kan ikke slå seg ned hvor som helst: faren for å bli snikmyrdet, utlevert eller for å bli saksøkt er stor, så Mubarak må finne et sted som vil gi han trygghet og hvor han kan leve i fred. 

Flere medier har gitt seg i kast med å vurdere eksdiktatorens alternativer, og den prisbelønte amerikanske journalisten Stephen Kinzer har skissert en rekke muligheter for Mubarak for nettstedet The Daily Beast:  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer