Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvordan ble sykkelen låst?

ARENDAL (Dagbladet): Hvordan kunne Viggo Kristiansen låse sykkelen sin til en veibom i Baneheia dersom alle nøklene hans var innelåst i bua?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykkelmysteriet vil stå sentralt når lagretten skal vurdere hvem de skal tro på, Kristiansen eller Andersen.

Kristiansen hevder at han hadde låst inne nøklene da han heiv seg på sykkelen for å finne kameraten som hadde reservenøkkel til bua. Deretter syklet han hjem, mens Andersen skulle på løpetur i Baneheia.

Andersen er bomsikker på at Kristiansen låste sykkelen til bommen før de gikk innover Baneheia like før de traff jentene.

Hvem lyver?

Det er åpenbart at en av mennene lyver. For Kristiansens forsvarere er sykkelbeviset viktig fordi Andersen har bekreftet at Kristiansen oppsøkte ham for å låne reservenøkler.

Spørsmålet blir da: Hvordan kunne Kristiansen låse sykkelen og seinere åpne låsen igjen når nøklene lå innelåst i bua?

Etter at lagmannsretten hadde hørt vitneutsagn fra flere joggere som slett ikke hadde sett noe til Kristiansens svært spesielle terrengsykkel, ble Andersen i går morges kalt til vitneboksen igjen av førstelagmann Asbjørn Nes Hansen.

Andersen sto på sitt og gjentok hvordan han mente Kristiansen hadde parkert sykkelen.

Viggo Kristiansens forsvarer Svein A. Hagen sier til Dagbladet at sykkelbeviset vil bli nøye berørt i prosedyren.

Der vil Kristiansens forsvarere trolig også berøre det spesielle i at Andersen sier han skulle på løpetur for å trene til militært femkampmerke, dagen etter at han hadde klaget over at han hadde store smerter i en fot.

<B>HVEM LYVER?</B> Låste Viggo Kristiansen sykkelen sin til denne bommen like før drapene i Baneheia ble begått, slik Jan Helge Andersen hevder?
Hele Norges coronakart