Hvordan denne mannen kom seg ut av fengselet er et mysterium for politiet

Kom seg forbi to elektriske gjerder, iført kjøkkenuniform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens resten av USA var opptatt med å se på Super Bowl, så den drapsdømte fangen sitt snitt til å stikke av fra et fengsel i Ionia, Michigan.

40 år gamle Michael David Elliot har sittet fengslet siden han drepte fire mennesker under et ran i 1993.

Elliot ble tatt av politiet mandag kveld, etter å ha vært på rømmen et døgn. Etter at han kom seg ut av fengselet, kidnappet han en kvinne, og tvang henne til å kjøre med han til Indiana.

Et mysterium Men akkurat hvordan fangen greide å rømme er et mysterium for det amerikanske politiet, melder nyhetsbyrået AP, ifølge Huffingtonpost.

Ikledd en hvit kjøkkenuniform, som gikk i ett med snøen, har Elliot både unngått å blitt fanget opp på overvåkingssystemet - i tillegg til å ha kommet seg forbi to elektriske gjerder som omkranser fengselet.

- Han fikk tydeligvis ikke støt fra de elektriske gjerdene, og han ble ikke plukket opp på våre bevegelsessensorer, forteller fengselets talsmann, Russ Marlan.

Bortførte kvinne Marlan legger til at de nå vil granske hvordan det var mulig for 40-åringen å komme seg ut av fengselet - bare ved hjelp av hendene.

- Det ser ut til at han gravde seg hull i bunnen av to elektriske gjerder, og deretter krabbet ut gjennom hullene, sier talsmannen. 

- Vi hadde hundepatruljer, og et helikopter fra delstatspolitiet. Responstiden var bra, men han klarte likevel å komme seg vekk fra området før vi hadde mobilisert 100 prosent. Det tok han ikke lang tid å komme seg til Indiana, forteller Dan Heyes, direktør i Michigan fengselsvesen.

På utsiden av fengselet fikk 40-åringen stjålet en kvinnes Jeep ved å true med kniv og hammer. Fangen tok også med seg kvinnen, som kom fra det uten skader.

Stakk av Da Michael David Elliot stoppet for å fylle bensin etter nesten 20 mil, fikk den bortførte kvinnen ringt politiet. Kvinnen av politiet ble rådet til å gå inn på bensinstasjonen og låse seg inn, for å slippe unna den rømte fangen.

Kvinnen gjorde som politiet anbefalte, mens 40-åringen selv kjørte videre alene, skriver Huffingtonpost.

Mandag ble Jeepen funnet av politiet, og det viste seg at Elliot hadde stjålet til seg en ny bil. Men på senere på kvelden var ferden over for fangen som har skapt sikkerhets-hodebry for politiet.

Nesten 40 mil fra fengselet i Michigan ble fanget stoppet av politiet, og greide ikke komme seg unna, til tross for forsøket.

Nå er neste oppgave for politiet å finne ut hvordan fangen, som har oppført seg eksemplarisk de siste tjue årene, greide å komme seg ut av fengselet.