Hvordan døde Niklas?

Marerittet er det verst tenkelige. 15 måneder gamle Niklas blir funnet død søndag morgen under helgebesøk hos pappa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På sykehuset tror legene at den lille gutten er rammet av hjernehinnebetennelse eller krybbedød. Etter at Niklas er gravlagt, beskylder pappaen kjæresten sin for å ha drept sønnen i sjalusi. Hun er 24 år, sykepleierstudent og gravid med hans barn.

Politiet sikter begge for drap, men retter raskt hovedmistanken mot henne. Etterforskerne tror Niklas er sløvet ned med dispriltabletter og kvalt med et vått håndkle.

I nesten ett år hadde hun drapsanklagen hengende over hodet før Riksadvokaten henla saken. Nå går hun til erstatningssøksmål mot politiet for påkjenningene hun ble utsatt for gjennom lange avhør, ukevis i isolasjon i fengselet og harde beskyldninger i aviser og fjernsyn. Dermed havner tragedien likevel i rettsapparatet.

Dagbladet har forsøkt å rekonstruere historien. Vi har gjennomgått dokumentene, snakket med partene, deres advokater, politiet og pårørende.

  •  Hva er sannheten om Niklas' død?
  •  Er sykepleierstudenten en beregnende løgner og kaldblodig morder?
  •  Eller er hun et uskyldig offer for ensidig politietterforskning basert på eks-kjærestens fantasier?

For første gang forteller den tidligere drapssiktede unge kvinnen offentlig sin versjon av hva som skjedde. Hun lever i dag alene med sønnen hun fikk med Niklas' far. Hun har i dag ingen kontakt med mannen hun elsket. Han har flyttet sammen med Niklas' mor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer