- Hvordan en tidligere partileder skal oppføre seg? Jeg ser på Carl I. Hagen og gjør det motsatte

Kristin Halvorsen harselerer over Frp-nestorens utspill mot eget parti.

MØTTE FOLKET: SV-leder Audun Lysbakken og Kristin Halvorsen møtte folk og holdt apeller ved partiets valgstand på Grønland Torg i formiddag. Foto: Asle Hansen
MØTTE FOLKET: SV-leder Audun Lysbakken og Kristin Halvorsen møtte folk og holdt apeller ved partiets valgstand på Grønland Torg i formiddag. Foto: Asle HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er utrolig heldig og glad for at jeg har Kristin - både som rådgiver og som venn, sier SV-leder Audun Lysbakken. Sammen med Kristin Halvorsen og Heiki Holmås møtte han folket ved SVs valgstand på Grønland Torg i Oslo i formiddag.

Lysbakken sender nok sine tanker til Frp-leder Siv jensen som våknet opp til ei lei VG-førsteside i dag. «Frykter Frps undergang: Varsler opprør mot Siv. Hagens 10 krav til Frp i regjering».

VARM KLEM: SV-leder Audun Lysbakken setter stor pris på tidligere partileder Kristin Halvorsen. Foto: Asle Hansen
VARM KLEM: SV-leder Audun Lysbakken setter stor pris på tidligere partileder Kristin Halvorsen. Foto: Asle Hansen Vis mer

I en kronikk over to sider går tidligere partileder Carl I. Hagen ut mot sine egne, to små dager før valget.

- Klar advarsel Hagen tror regjeringsdeltakelsen kan bety en voldsom nedtur i oppslutning dersom ikke sentral partipolitikk gjennomføres.

- Frykt føler jeg fordi hvis Frp ikke får tilstrekkelig gjennomslag for Frp-politikk, kan det gå med partiet som det gikk med SV, skriver Hagen.

- Hvordan en tidligere partileder skal oppføre seg. Jeg ser på Carl I. Hagen og gjør det motsatte, sier Kristin halvorsen til muntre bifall fra Audun Lysbakken.

- Ja, dette framstår som en klar advarsel om å ikke stemme på de borgelige, sier Lysbakken.

SV-lederen sier at Norge etter valget kan få en av Europas mest høyrevridde regjeringer, noe han advarer sterkt imot.

«Oppvarmingsband» Kristin Halvorsen var «oppvarmingsband» for Audun Lysbakken og holdt første apell på torget i formiddag. Hun gikk til frontalangrep mot Carl I. Hagens ti krav til Frp i regjering.

- Det står ingen ting om barn og unge, ingen ting om barnehager og skoler og ingen ting om forskning. Vi ser hvor høyrevridd det kan bli, sier Halvorsen.

Hun gir Lysbakken toppkarakter for hvordan han håndtert sin første valgkamp som partileder.

- Veldig imponerende - Audun har vært veldig imponerende. Han har stått fram med en utrolig ro, og har hatt et tydelig verdibudskap. Han har vært mye bedre enn jeg var i min første valgkamp som partileder, sier Kristin Halvorsen.

SV-toppene har de siste ukene kjempet med nebb og klør for velgernes gunst, med spereegrensa hengende truende over partiet.

 

Derfor er det med optimisme de mottok dagens Dagblad-måling, hvor SV ser ut til å komme seg på trygg grund med en oppslutning på 5,8 prosent.

- Dette er veldig inspirerende tall og en fin oppmuntring. Målet er innenfor rekkevidde. Likevel er det mange usikre velgere, så vi må bare kjempe på. De siste ukene har vi hatt den største kraftanstrengelsen i SVs historie, sier Lysbakken.
- Jeg kjenner at folk har begynt å våkne. Sånn sett skulle jeg gjerne sett at vi hadde et par dager til å drive valgkamp på, sier Halvorsen.