BLINKSKUDD: Greg Armfield ble latterliggjort etter dette bildet. Så han ikke den ville elskovsakten like bak seg? Jo, han gjorde det. Foto: Jonathan Caramanus / Green Renaissance / wwf.org.uk
BLINKSKUDD: Greg Armfield ble latterliggjort etter dette bildet. Så han ikke den ville elskovsakten like bak seg? Jo, han gjorde det. Foto: Jonathan Caramanus / Green Renaissance / wwf.org.ukVis mer

Hvordan er det mulig å gå glipp av dette? Nå forklarer fotografen

Neida, han overså dem ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet): Kanskje fikk du med deg bildet av WWF-fotografen Greg Armfield, som på tampen av fjoråret tilsynelatende overså  den heftige neshorn-paringen som fant sted like bak ham.

Bildet fikk massiv oppmerksomhet i flere internasjonale medier, og fotografen ble nærmest gjort til latter. Nå forteller han om episoden i et innlegg i The Guardian.

Det viser seg at han slett ikke overså de amorøse dyrene i bakgrunnen: På det tidspunktet bildet ble tatt, hadde han allerede sikret seg mange bilder fra paringen.

Neshorn-sex er nemlig langtrøye saker, skal man tro fotografen, som til slutt gikk lei av motivet og bestemte seg for å ta bilder av dem som jobbet i naturreservatet i stedet.

- Det var helt fantastisk å se alle kommentarene og meldinger fra venner og ukjente, som sa «Jeg kan ikke tro at du gikk glipp av det, Greg» eller «Det er åpenbart photoshoppet», skriver han i redegjørelsen.

Fotografen befant seg i naturreservatet i Kenya i forbindelse med et videoprosjekt i regi av WWF, hvor formålet var å dokumentere hverdagen til de som jobbet med å vokte de ville dyrene i området.

The Daily Mail kalte ham «klossete» da de omtalte bildet. Andre medier omtalte ham som en amatør.

- Jeg ser ikke på dette bildet og husker at jeg ble kalt klossete og håpløs i pressen, jeg husker bare erfaringen. For meg handler alt om neshornene i villmarka og de som ser etter dem. Det handler om å få fram at dette er fantastiske skapninger som trenger beskyttelse, skriver fotografen, som i tillegg kan glede seg over en lovnad Harrison, en av de ansatte i naturreservatet, har gitt ham:

- Han har sagt at han skal døpe den Greg hvis de to neshornene får en kalv.