Hvordan fikk Naser (38) disse blåmerkene og sårene?

Hevder han ble slått og sparket da han ble forsøkt uttransportert av Norge. Politiet avviser påstandene.

BLÅMERKER: Disse bildene tok Qanes advokat noen dager etter uttransportforsøket 22. mai.
BLÅMERKER: Disse bildene tok Qanes advokat noen dager etter uttransportforsøket 22. mai. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet fortalte onsdag historien om en iransk asylsøker, kona hans og to barn, som i går ble forsøkt transportert ut av landet. Mannen og kona hevder de ble utsatt for unødvendig vold under uttransportforsøket, som ble avbrutt.

Iranske Naser Qane, som ikke har lovlig opphold og denne uka ble sendt til Iran, hevder han ble utsatt for noe av det tilsvarende, under et uttransportforsøk 22. mai. 

Før utsendingen denne uka, hadde PU forsøkt å sende ham til Iran to ganger tidligere. Begge ganger måtte de avbryte, om bord i ruteflyet fra Turkish Airlines på Gardermoen. 

Under det siste forsøket 22. mai, hevder Qane at han ble utsatt for unødvendig vold fra de tre polititjenestemennene som skulle transportere ham. Han fikk flere store blåmerker og enkelte sår på kroppen, som han mener stammer fra tumultene om bord i flyet.38-åringens advokat Amir Mirmotahari har klaget på behandlingen. Han er ikke fornøyd med svarene han har fått til nå.

- Jeg mener han ble utsatt for unødvendig vold. Naser har forklart at han ble slått og forsøkt kvalt, da han selv hadde på seg håndjern, sier Mirmotahari til Dagbladet. - Kraftig til motverge Avdelingsdirektør Svein Arne Hansen i PU avviser på det sterkeste at Qane ble utsatt for noen form for vold.- Vi var forberedt på at han kunne være vanskelig, basert på samtaler med ham og det første uttransporteringsforsøket, derfor ble han påsatt bodycuff. Etter at han satte seg kraftig til motverge og skrek høylytt i kabinen, ble han påsatt en hjelm med visir for å unngå at han skulle skade seg selv og for å dempe lyden noe. Våre polititjenestemenn brukte et minimum av makt for å holde kontrollen på han, og har god trening i hvordan de skal håndtere slike situasjoner. Vår førsteprioritet er personens og de andre passasjerenes sikkerhet, sier Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer