Hvordan fikk Putin dette blåøyet?

Spekulasjoner om plastisk operasjon eller judoskade.

SMINKET Blåmerket var ifølge nyhetsbyrået AP forsøkt skjult med sminke, men det lot seg altså ikke skjule helt.  Foto: AP Photo/Mykhailo Markiv, Presidential Press Service, Pool/Scanpix
SMINKET Blåmerket var ifølge nyhetsbyrået AP forsøkt skjult med sminke, men det lot seg altså ikke skjule helt. Foto: AP Photo/Mykhailo Markiv, Presidential Press Service, Pool/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Vladimir Putin (58) har i lang tid iscenesatt seg som en tøff type, som ikke går av veien for å skyte en tiger eller ta seg en ridetur i bar overkropp.

Nå har det kommet noen nye bilder som stiller Russlands statsminister i litt annet lys.

På bildene fra Putins møte med Ukrainas president Viktor Yanukovych i går har Putin tilsynelatende et blått øye.

Flere medier, blant dem BBC og The Telegraph, skriver at det i Russland spekuleres i om årsaken kan være en plastisk operasjon eller en judoulykke.

- Journalistene fra Russland, Ukraina og vestlige land snakket bare om en ting: Hvordan gikk han blåmerket, skriver avisa Kommersant, ifølge BBC.

En talsperson for statsministeren sier ifølge Telegraph at det tilsynelatende blåmerket bare skyldes lyssettingen i rommet, og at Putin var sliten fordi han hadde jobbet og reist mye i det siste.

- ER BARE LITT SLITEN: Putins talsperson avdramtiserer blåmerket.Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Scanpix
- ER BARE LITT SLITEN: Putins talsperson avdramtiserer blåmerket.Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Scanpix Vis mer