Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvordan gjør du hunden klar for jaktsesongen?

Du gjør den om til en panserhund.

KAN VÆRE FARLIG... En ulv. Foto: Per Løchen / SCANPIX
KAN VÆRE FARLIG... En ulv. Foto: Per Løchen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er Glomdalen som melder om det siste innen pansermote for jakthunder: fem centimeter lange spiker skal gjøre jakthunden bedre rustet mot angrep fra ulv.

— Dette beskytter mot ulver. Hele poenget er at vesten inneholder et fire kevlar-lag som det verken går an å bite eller hogge gjennom med øks. Ulven biter oftest ved korsryggen, halsen eller buken, forteller Robert Østby, daglig leder ved Kongsvinger Sport og Fritid, til avisa.

Hvis ulven biter skal fem centimeter lange spiker langs sidene på ryggen til hundene sørge for at den slipper taket raskt.

— Ulven har et vanvittig sterkt bitt og metallpiggene sitter der for å unngå klemskader. Dette blir som en rustning, forklarer Robert Østby.

Også villsvin, bjørn og andre lumske skapninger skal ifølge Østby få problemer med å volde hunden skader med dette utstyret.

Produktet er testet ut fem år i Sverige og godkjent av den svenske generalagenten. Ideen sprang ut fra et behov for å beskytte hunder mot villsvin i nabolandet.

...MEN IKKE FOR PANSERHUNDEN: Her er en elghund iført moteriktige, fem centimeter lange spiker. Foto: Thor Holt/GLOMDALEN
...MEN IKKE FOR PANSERHUNDEN: Her er en elghund iført moteriktige, fem centimeter lange spiker. Foto: Thor Holt/GLOMDALEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media