- Hvordan henger det på greip?

Ola Elvestuen ble grillet om olje og klimamål da han presenterte statsbudsjettet.

BEKYMRET: Klima og miljøminister Ola Elvestuen åpnet presentasjonen av statsbudsjettet med å snakke om korallrev. Ifølge FNs klimapanel er det beste vi kan håpe på at bare 70-90 prosent av korallrevene dør. Foto: Ole Berg Rusten / NTB Scanpix / William West / AFP Photo / NTB Scanpix
BEKYMRET: Klima og miljøminister Ola Elvestuen åpnet presentasjonen av statsbudsjettet med å snakke om korallrev. Ifølge FNs klimapanel er det beste vi kan håpe på at bare 70-90 prosent av korallrevene dør. Foto: Ole Berg Rusten / NTB Scanpix / William West / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en topp moderne og klimavennlig bygning hos Meteorologisk institutt på Blindern presenterte klima- og miljøminister Ola Elvestuen i dag neste års budsjett, fra departementet som bærer det tyngste ansvaret for å sørge for at Norge tar sin del av jobben for å begrense global oppvarming.

«Tallhall» het bygningen, og de første tallene Elvestuen snakket om var tallene han tidligere på dagen hadde fått overlevert fra FNs klimapanel.

Elvestuen kunne plukke fra en smørbrødliste av dystre utsikter - ekstremvær, tilgang på rent vann, klimaflyktninger - men valgte seg korallrev.

- Tempoet må opp

Rapporten sier i klartekst at dersom du har en drøm å dykke blant fargerike fisker i tropisk vann, bør du gripe sjansen så snart som mulig. To graders global oppvarming vil ifølge forskerne føre til at 99 prosent av alle korallrevene dør.

Klarer vi å stoppe på 1,5 grader, som nå er blitt etablert som den store oppgaven, dør bare et sted mellom 70 og 90 prosent av korallrevene. Det er det beste vi kan håpe på.

- Men det er mulig å klare 1,5 grader, sa Elvestuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer