- Hvordan jeg regner ut brutto fortjenestemargin?

Nasdaq-sjef med pinlig innrømmelse i rettssalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bob Greifeld er sjefen for det største elektroniske aksjemarkedet i verden. Men i rettssalen har Nasdaq-sjefen innrømmet under ed at han mangler grunnleggende økonomikunnskaper.

Blant annet kan han ikke regne ut brutto fortjenestemargin, en av de mest elementære regnskapsformlene, skriver The Times.

Den flaue innrømmelsen kom i rettssalen i New Jersey, der Greifeld forklarte seg i forbindelse med et søksmål mot et firma som organiserte en fest for ham og familien. Da detaljene i kontrakten med firmaet ble diskutert, kom det fram at Greifeld hadde misforstått kontrakten grundig.

Motvillig innrømmelse

Greifeld mener firmaets leder Gregory Patrick fremdeles skylder ham 70 000 dollar etter festen. Men det er fordi Greifeld ikke forsto forskjellen på vanlig prosentvis overskudd og brutto fortjenestemargin. Eksempelet The Times bruker, er at hvis en vare som koster hundre kroner blir satt opp i pris med 38 prosent, vil prisen bli 138 kroner. Men hvis den samme varen skal vise en brutto overskuddsmargin på 38 prosent, vil prisen bli 162 kroner, fordi overskuddsmarginen regnes ut ved å dele overskuddet med salgsprisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer