Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hvordan kan jeg drite folk i fjeset i dag? Mens jeg radbrekker enda mer engelsk?»

Derrick raser mot Thorbjørn Jagland og EUs fredspris i ellevill satire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den legendariske detektivhelten Stephan Derrick, spilt av den avdøde norgesvennen Horst Tappert, lever fortsatt videre på norske tv-skjermer, 14 år etter at serien ble avsluttet.

Det var under den daglige Derrick-dosen på NRK 2 at filmmannen Nerd in Norway, som ønsker å forbli anonym, fikk oppleve et sjeldent raseriutbrudd av Derrick og fikk ideen om å bruke det lille klippet til litt god, gammeldags satire.

Derrick tømmer seg Tidligere har en scene fra filmen «Der Untergang» gått sin seiersgang på nettet, der ikke-tyskspråklige har hatt moro med å tekste Adolf Hitlers raseriutbrudd på stadig mer kreative måter. Men «Nerd in Norway» mener Derricks raseriutbrudd passer langt bedre for norske forhold.

- Jeg synes Derrick fortsatt er veldig kult. Jeg så en scene og tenkte, herregud, det er akkurat som hitlerparodien. Derrick kjefter og smeller og Harry ser ned. Jeg tenkte at jeg måtte bruke det til noe, sier «Nerd in Norway» til Dagbladet.

Ideen om å bruke Derricks raseriutbrudd ble liggende ubrukt i flere måneder, men forrige helg laget «Nerd in Norway» en versjon der Derrick er rasende på statsrådskiftene til Jens Stoltenberg. Nå på fredag kom imidlertid gjennombruddet, der Derrick tømmer sinnet sitt over Thorbjørn Jaglands annonsering av EU som fredsprisvinner.

En kontroversiell utdeling, som igjen har ført til en diskusjon om nobelkomiteens sammensetning.

- Jaglands motto ... Hvordan kan jeg drite folk i fjeset i dag? Mens jeg radbrekker enda mer engelsk? «sier» Derrick med klar hentydning til Jaglands ofte stotrende framtoning på vårt mest brukte fremmedspråk.

Fått nok Jagland «Nerd in Norway» understreker at han ikke har noe mot Thorbjørn Jagland. Han sier også at han forstår at nobelprisen kunne gå til EU.

- Jeg skjønner tankegangen bak prisen, men jeg synes timingen er rar. Det virker som de landene i EU der det går dårlig blir provosert, sier «Nerd in Norway», som tror Jagland har en utfordring med å bli populær på hjemmebane - uavhengig av hvem prisen går til.

- Jeg tror veldig mange i Norge blir provosert bare fordi det var Jagland som delte ut prisen. Det virker som mange nordmenn forlengst har fått Jagland-kvota si.