Gaza-bombingen:

- Hvordan kan verden tåle dette?

Den norske legen Hanne Lossius skjønner ikke at verden kan sitte stille og se på at over 60 palestinske barn er drept i Gaza den siste uka.

ALENE: Seks år gamle Suzy Eshkuntana blir hentet ut av ruinene i sitt tidligere hjem, og sendt til sykehuset der hun møtte pappaen sin, som også ble skadet i samme angrep. Suzys mor og fire andre søsken ble drept i angrepet søndag morgen. Foto: Reuters / NTB
ALENE: Seks år gamle Suzy Eshkuntana blir hentet ut av ruinene i sitt tidligere hjem, og sendt til sykehuset der hun møtte pappaen sin, som også ble skadet i samme angrep. Suzys mor og fire andre søsken ble drept i angrepet søndag morgen. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siden Israel startet bombingen av Gaza-stripen for ni dager siden, har 212 personer blitt drept, ifølge palestinske helsemyndigheter. 61 av disse er barn. Som fire av søsknene til Suzy Eshkuntuna, som søndag morgen ble hentet ut av ruinene etter at huset de sov i ble bombet.

- Jeg skjønner ikke hvordan vi kan tåle dette. Det er forferdelig å være vitne til stillheten fra verdenssamfunnet når antallet drepte barn er så høyt. Hva hadde verden sagt om over 60 norske eller amerikanske barn hadde blitt drept den siste uka, spør den norske legen Hanne Edøy Heszlein-Lossius.

- Skremmende

Lege Lossius har vært en rekke ganger i Gaza, og skrev doktorgrad om krigsrelaterte amputasjonsskader. Nå jobber hun som kommunelege i Berlevåg og anestesilege i Bergen, men tankene er mest i Gaza.

- Hele familier er utslettet, deriblant to av legene ved Shifa-sykehuset. Det synes ikke å være noen grenser for hva Israel kan gjøre, sier Lossius.

I tillegg til at to leger er drept, er en rekke helsesentre truffet. Som Gazas hoved-covid-19-teste-senter og seks andre sykehus og sentre, melder Al Jazeera og palestinske helsemyndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer