- Hvordan kan vi stole på det han sier neste gang vi møter ham?

Israelsk UD raser over Jonas Gahr Støres hemmelige telefonsamtaler med Hamas.

SKUFFET OG OVERRASKET: Yigal Palmor er talsmann for Israels utenriksdepartement. Han mener Jonas Gahr Støre nå må sette inn ekstraordinær innsats for å få tilbake kredibiliteten sin i forhold til Israel. Foto: Privat
SKUFFET OG OVERRASKET: Yigal Palmor er talsmann for Israels utenriksdepartement. Han mener Jonas Gahr Støre nå må sette inn ekstraordinær innsats for å få tilbake kredibiliteten sin i forhold til Israel. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Israels utenriksdepartement (UD) hadde i dag tidlig ikke fått med seg avsløringene om at utenriksminister Jonas Gahr Støre satt i hemmelige telefonsamtaler med Hamas våren 2007.

Norsk utenriksdepartement viser til at Gahr Støre på president Mahmoud Abbas' oppfordring hadde tre telefonsamtaler med Hamas-leder Khaled Meshaal i Damaskus mellom februar og mai 2007. Formålet var å budbringe Abbas?  og det internasjonale samfunnets budskap til Hamas i «en kritisk fase for fredsprosessen».

Dagbladet gir pressetalsmann for israelsk UD, Yigal Palmor, Utenriksdepartementets begrunnelse for samtalene. Den faller ikke i god grunn.

- Først vil jeg bare få si at Hamas er erklært en terrororganisasjon av UD, EU og USA. Terrororganisasjonen var tidligere bare en israelsk bekymring, men organisasjonen har ikke bare drept 100-vis av israelere. De drepte også palestinere for å ta over Gaza, og har sin krig mot palestinske selvstyremyndigheter. Nylig har de også iverksatt en åpen væpnet konflikt med Egypt. Organisasjonen har fått mange muligheter til å ta avstand fra vold og selvmordsaksjoner, men de nekter, sier Yigal Palmor på telefon til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer