Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvordan kunne de ta så feil i første etterforskning?

Oppbrakt statsminister vil granske om politiet fikk bestikkelser fra News of the World.

 NY GRANSKING:  Statsminister David Cameron vil granske om politiet fikk besteikkelser for å konkludere med at News of the World ikke gjorde noe galt. Her fra formiddagens pressekonferanse i London. FOTO: PETER MACDIARMID, AFP/SCANPIX.
NY GRANSKING: Statsminister David Cameron vil granske om politiet fikk besteikkelser for å konkludere med at News of the World ikke gjorde noe galt. Her fra formiddagens pressekonferanse i London. FOTO: PETER MACDIARMID, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister David Cameron varsler full offentlig gransking av telefonavlyttingen News of the World drev med.

Han varsler også full gransking av britisk.

Den britiske statsministeren sa på en hasteinnkalt pressekonferanse i London fredag at tidligere forsøk på å komme til bunns i avlyttingssaken har vist seg helt utilstrekkelig.

Derfor vil han sette i gang en ny og dyptpløyende undersøkelse, under ledelse av en dommer.

Bestikkelser? - En dommer må lede granskningen så det ikke er noen tvil om at den er fullstendig uavhengig, sa Cameron

Statsministeren sier granskningen må finne svar på følgende spørsmål: Hvordan kunne den første politietterforskningen ta så grunnleggende feil? Hva skjedde egentlig i News of the World? Og hva har skjedd i andre aviser?

Samtidig vil statsministeren ha svar på om politifolk har latt seg bestikke.

- Denne saken er ganske enkelt avskyelig, og jeg kan ikke forstå hva som foregikk inne i disse personenes hoder, sa en tydelig oppbrakt Cameron.

Granskningen skal starte etter at politiet har fullført sitt arbeid.

Pressen granskes Men statsministeren vil også ha gransking av hvordan den britiske pressen er regulert. Den skal starte så raskt som mulig og ledes av personer med forskjellig bakgrunn, og som har «tillit i befolkningen».

- Granskningen må se på kulturen, praksisen og etikken i den britiske pressen. Spesielt bør de se på hvordan avisene er regulert og gi anbefalinger for fremtiden, sier Cameron.

Han tilføyde at han tar det hele og fulle ansvaret for å ha ansatt en av de sentrale personene i News of the Word-saken, Andy Coulson, som sin pressesjef.

Coulson møtte fredag til avhør hos politiet i London.

(NTB-Reuters-AFP).