- Hvordan kunne det skje?

Åtte dager etter russebilulykken som kostet fire russ livet, våknet Øistein Rustad i sykehussenga. Nå er han på vei tilbake og tenker mye på hvordan det kunne skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag 3. mai kjørte russebilen «Hellraiser» av veien. På vei mot Flisa kjørte bilen med syv ungdommer inn i en steinblokk i grøfta. I en eksplosjonsartet brann omkom Rolf Erik Ryen (19), Jon-Ola Løvmo Lie (18), Vegard Reinholdt Håndstad (18) og Karl Even Lynne (17). Tre andre gutter, deriblant Øistein Rustad, fikk alvorlige brann- og bruddskader.

- Etter at jeg våknet opp igjen har jeg fått mye tid til å tenke. Fundert mye på hvordan dette kunne skje. Jeg vil så gjerne vite, sier Øistein til Glåmdalen.

Han våknet opp på Ullevål sykehus åtte dager etter ulykken. Nå ligger han på Sentralsykehuset i Elverum og kjemper en tøff kamp mot skadene.

- Jeg husker bare noen få sekunder av ulykken. Jeg befant meg liggende på magen utenfor bilen og følte en enorm varme. Jeg forsøkte å krabbe med armene, men om jeg klarte det - husker jeg ikke, sier han.

Øistein satt i setet bak fører- og passasjersetet, et sete som var vendt mot kjøreretningen. Det var ikke bilbelte på setet.

Tenker mye

- Det er tungt å miste fire kamerater. Jeg har tenkt mye, veldig mye. Enkelte netter har jeg sovet minimalt. Klokka på veggen irriterer meg! Sekundviseren treffer aldri de punktene den skal...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer