Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hvordan kunne dette skje i et land vi hjalp til med å befri, i en by vi hjalp til med å beskytte»

Utenriksminister Hillary Clinton sjokkert over Libya-angrep.

SJOKKERT: USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømmer på det sterkeste angrepet som drepte USAs ambassadør til Libya. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta
SJOKKERT: USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømmer på det sterkeste angrepet som drepte USAs ambassadør til Libya. Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Hun snakket selv med søsteren til den drepte Libya-ambassadøren, Chris Stevens, og kona til den drepte kommunikasjonsmedarbeideren, Sean Smith, i dag tidlig amerikansk tid.

- Angrepet bør sjokkere folk med alle livssyn verden over. Vi fordømmer dette på aller sterkeste måte, sier Clinton på en pressekonferanse.

Hun berømmet motet Stevens og andre diplomater utøver verden over.

- På grunn av denne tragedien har vi nye helter å hedre og flere å sørge over. Hver dag risikerer diplomater livet for amerikanske verdier verden over. Stevens ga sitt liv for å bidra til et bedre Libya. Verden trenger flere som ham, sier Clinton.

- Barbarisk gruppe Hun mener også at USAs innsats i Libya i hovedsak blir ønsket velkommen i Libya.
- Overalt hvor Chris og amerikanske diplomater reiste i Libya, ble de i hovedsak hyllet som venner og partnere. Hvordan kunne dette skje i ett land vi hjalp til med å befri, i en by vi hjalp til med å beskytte, sier Clinton.

Samtidig understreket hun hvor viktig det var å tenke klart til tross for sorgen.

- Dette var et angrep fra en liten og barbarisk gruppe, ikke fra libyske myndigheter. Et fritt og stabilt Libya er fortsatt i USAs interesse og vi vil ikke snu vår rygg til det. Vi vil heller ikke hvile før gjerningsmennene blir funnet og stilt for retten, sier Clinton.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media