- Hvordan kunne du være så dum?

Lars-Erik Andersen ble satt på isolasjon etter at han pekte ut Kjell Alrich Schumann som drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Det forklarte Andersen i Gulating lagmannsrett i dag.

Han er sjokkert over enkelte fengselsansatte, som skal ha sagt at han måtte belage seg på trøbbel når han pekte ut en annen raner.

- En av dem spurte hvordan jeg kunne være så dum, sa Andersen.

Etter at han ble den første som pekte ut Schumann som drapsmann og raner, har Andersen fått trusler og andre ubehageligheter i fengselet. Han understreket i dag at Schumann ikke har noe med dette å gjøre.

- Han har opptrådt veldig korrekt overfor meg i denne perioden, sa Andersen.

Andre har derimot stadig slengt kommentarer om at han må tenke på framtida. Andersen har fått høre at han aldri vil få fred under soningen. Da han ble flyttet til Ila før jul, ble han satt på isolasjon fordi han ble truet av medfanger.

- Jeg har ikke fått veldig lite respekt for det jeg har gjort. Jeg krever forsåvidt ingen respekt heller, jeg var jo med på dette ranet. Det eneste jeg krever, er å få være i fred.

Andersen ville ikke gå mer i detalj om hva han er blitt utsatt for i fengselet. Det vil bare føre til mer ubehageligheter når det blir gjengitt i pressen.

ISOLERT I FENGSEL: 
Lars-Erik Andersen (t.h), her sammen med forsvarer Harald Stabell under ankebehandlingen av NOKAS-saken i Gulating lagmannsrett. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
ISOLERT I FENGSEL: Lars-Erik Andersen (t.h), her sammen med forsvarer Harald Stabell under ankebehandlingen av NOKAS-saken i Gulating lagmannsrett. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer

- Hadde jeg visst hvordan konsekvensene fra andre i fengselet ville bli, tror jeg ikke jeg hadde sagt det jeg sa. Samtidig angrer jeg ikke, både av hensyn til familien Klungland og for meg selv. Jeg har presset meg selv ut av de holdningene jeg har hatt før, presset meg selv til å tenke nytt.

- Jeg vet at jeg er en bra person inni der et sted. Jeg er stolt av meg selv, men det kan jeg ikke tillate meg å vise i fengselet, sa Andersen.

- Unnskyld, Schumann

Da han forklarte seg for lagmannsretten i september, æreskjelte Lars-Erik Andersen både Kjell Alrich Schumann og hans forsvarere. I dag beklaget han angrepene.

I september kalte han Schumann drittsekk og forsvareren hans fikk tilnavnet «rottekjeft».

- Jeg har kommet med noen ufine karakteristikker overfor Schumann. Det beklager jeg. Jeg håper at det fins en framtid... Men jeg skjønner jo at vi aldri kommer til å bli kompiser, sa Andersen i dag.


- Ubehageligheter

Den tidligere rusbelastede raneren innrømmer at han har mange problemer å ta fatt i, også når han om mange år kommer ut fra soning igjen.

Etter at Andersen var ferdig, ba Schumann om ordet igjen. Dermed ble forsoningen dem i mellom komplett.

- Jeg satte pris på at han sa at jeg ikke har noe å gjøre med det han har opplevd i fengselet. Jeg ønsker at han ikke skal få noen ubehageligheter, sa Schumann.

KORREKT: Andersen understreket at Kjell Alrich Schumann hadde oppført seg bra mot ham i fengselet.