Hvordan kunne Haga miste hodet på den måten?

Undrer Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• ALT OM AVGANGEN TIL HAGA

• Skandalens anatomi, kommentar Marie Simonsen

(Dagbladet.no): Åslaug Hagas avgang som olje- og energiminister og partileder kom ikke helt uventet. Heller ikke på Dagbladets politiske kommentator Marie Simonsen.

En ulovlig oppført brygge på hytta i Stryn, et påbygg uten brukstillatelse hjemme på Ås, og ikke minst et stabbur uten brukstillatelse og tillatelse til å leie ut - det ble for mye.

- Det var ingen vei utenom. Det ballet på seg med nye saker hver dag. Og særlig gårsdagens oppslag, der det kom fram andre opplysninger enn det hun har sagt i møte med Ås kommune, ble avgjørende, sier Simonsen.

Sklir på sannheten

I går stod leietaker Kjell Marvin Flattum (61) fram og slo i hjel Hagas påstand om at stabburet bare hadde vært utleid siden 2002. 

- Ja, jeg kan bekrefte at jeg bodde i stabburet til Åslaug Haga fra 1998 til 2000, sa Flattum til VG.

- Det får det hele til å virke veldig dumt, og viser hvordan hun sklir på sannheten. Du begynner å lure på hva som har skjedd, hvordan hun kunne miste hodet på den måten, sier Simonsen om den erfarne Senterparti-politikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.