- Hvordan kunne han slippe så billig?

SOGNDAL (Dagbladet): Mangemillionær Fritz Hjelmeland (61) kjørte i 141 km/t og slipper fengselsstraff fordi retten mener han er en erfaren sjåfør og kjører så fin bil. «Tidligere ustraffet», sto det i dommen. Sannheten er at han ble dømt for uaktsom kjøring i 1965. Da kjørte han på to seksåringer i Sogn. Begge guttene ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er sjokkert over at det går an. Gutten min ble drept på grunn av Hjelmelands uaktsomhet. Så råkjører han igjen, også denne gang i en fin bil. Ikke et eneste sted blir Hjelmelands tidligere dom og fortid nevnt. Jeg har ingen hevntrang. Til det har det gått for lang tid. Men når han viser slik uaktsomhet nok en gang, bør ikke retten legge til rette for at han bare kan fortsette, mener Kirsten Friis fra Sogndal.

11. september 1964 mistet hun sin seks år gamle sønn Rune. Han løp ut i veien og ble påkjørt av Fritz Hjelmeland fra Førde i en sportsbil. Hjelmeland ble dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for uaktsom kjøring, for ikke å ha tilpasset farten etter forholdene på veien, og for ikke å ha satt farten ned ved passering av barn i veien. Dessuten hadde han ikke gyldig førerkort.

Knust i fjellveggen

Ulykken skjedde da Rune Johansen, hans storebror på sju og noen jevnaldrende kamerater sto i en klynge like ved riksveien rett utenfor Sogndal. Guttene hadde lekt sammen hjemme hos en av dem, og to av seksåringene skulle bare løpe rett over veien for å hente en sykkel. Mamma Kirsten Friis skulle komme og hente sønnene sine hvert øyeblikk. Klokka var nesten 18.30. Fartsgrensen på stedet var 70 kilometer i timen. Idet guttene løp ut i veien, kom en folkevognsportsbil i høy fart på guttenes høyre side. Ettersom en annen bil i øyeblikket før passerte guttene i motsatt retning, var utsikten blokkert mot sportsbilen. Plutselig smalt det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer