Hvordan overlevde han 60 dager her inne?

Dokumentar om den svenske «snømannen» kan gi svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da to politibetjenter på snøscootere var på tur på en nedsnødd skogsvei mellom Umeå og Sävar i februar i år, gjorde de et funn som skapte overskrifter verden rundt.

På skogsveien fant de nemlig en bil under snøen. Politibetjentene gravde seg ned til bilen og banket på ruta og fikk trolig sjokk da de så noe som rørte seg der inne.

60 dager Mannen de fant, var sterkt preget av å ha vært i bilen i 60 dager.

- Det er helt utrolig at han lever. Det er rart at han ikke har frosset i hjel, det har jo vært 30 minusgrader her, men all snøen fungerte kanskje som isolasjon. Ikke har han hatt noe mat, heller, sa Ebbe Nyberg i Umeå-politiet til Expressen dagen etter det spesielle funnet.

I videoen over kan du se utdrag fra en dokumentar ble sendt på Discovery Channel tidligere i april. Der forsøker man å komme til bunns i saken, som har gått verden rundt.

- Vi vet at nedkjølingen av ham ikke kan ha fortsatt, for hypotermi som ikke blir stoppet, fører til døden på et par timer, sier den britiske eksperten Mike Tipton i dokumentaren.

- Denne personen overlevde i to måneder, så han må ha klart å holde en stabil kroppstemperatur. Den kan ha vært lav, og han kan ha forfrosset, men det var ikke på et nivå som tømte ham for krefter, sier eksperten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer