Hvordan si farvel til karrieren på tre timer

Rekordrask skandale for den gifte kongresspolitikeren Chris Lee.

FORSINKET SELVINNSIKT: Da dette oppslaget ble lagt ut forsto nok republikaneren Chris Lee - eller noen av hans rådgivere - at det bare var å begynne å rydde kontoret. Faksimile: GAWKER.COM
FORSINKET SELVINNSIKT: Da dette oppslaget ble lagt ut forsto nok republikaneren Chris Lee - eller noen av hans rådgivere - at det bare var å begynne å rydde kontoret. Faksimile: GAWKER.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke første gang en amerikansk politiker helt selvforskyldt havner på avisforsidene etter aktiviteter som ikke er forenelig med et valgkamp-lykkelig kjernefamilieliv.

Men den republikanske kongressrepresentanten Chris Lee (46) er kanskje den som raskest har innsett hvor det bar da skandalen var et et faktum. Som Washington Post skriver: «Ved lunsjtid onsdag var han en obskur men lovende kongressrepresentant i sin andre periode». Men i 14.30-tida publiserte de nådeløse bloggerne i Gawker et MMS-selvportrett av Lee i bar overkropp, supplert med epostkorrespondanser som viser at den gifte politikeren prøvde å sjekke damer fra rubrikkforumet Craigslist.

Drøyt tre timer seinere, etter en storm av twittermeldinger og forvirrende bloggposter i 2011-hastighet, var kongresskarrieren offisielt over.

«Jeg beklager den skaden som mine handlinger har ført til for min familie, mine medarbeidere og mine velgere. Jeg sier dypt og inderlig unnskyld til dem alle. Jeg har gjort dyptgripende tabber og jeg lover å jobbe så hardt jeg kan for å få deres tilgivelse», skrev 46-åringen, fulgt av det vante forsøket på storsinnethet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer