Hvordan si farvel til karrieren på tre timer

Rekordrask skandale for den gifte kongresspolitikeren Chris Lee.

FORSINKET SELVINNSIKT: Da dette oppslaget ble lagt ut forsto nok republikaneren Chris Lee - eller noen av hans rådgivere - at det bare var å begynne å rydde kontoret. Faksimile: GAWKER.COM
FORSINKET SELVINNSIKT: Da dette oppslaget ble lagt ut forsto nok republikaneren Chris Lee - eller noen av hans rådgivere - at det bare var å begynne å rydde kontoret. Faksimile: GAWKER.COMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er ikke første gang en amerikansk politiker helt selvforskyldt havner på avisforsidene etter aktiviteter som ikke er forenelig med et valgkamp-lykkelig kjernefamilieliv.

Men den republikanske kongressrepresentanten Chris Lee (46) er kanskje den som raskest har innsett hvor det bar da skandalen var et et faktum. Som Washington Post skriver: «Ved lunsjtid onsdag var han en obskur men lovende kongressrepresentant i sin andre periode». Men i 14.30-tida publiserte de nådeløse bloggerne i Gawker et MMS-selvportrett av Lee i bar overkropp, supplert med epostkorrespondanser som viser at den gifte politikeren prøvde å sjekke damer fra rubrikkforumet Craigslist.

Drøyt tre timer seinere, etter en storm av twittermeldinger og forvirrende bloggposter i 2011-hastighet, var kongresskarrieren offisielt over.

«Jeg beklager den skaden som mine handlinger har ført til for min familie, mine medarbeidere og mine velgere. Jeg sier dypt og inderlig unnskyld til dem alle. Jeg har gjort dyptgripende tabber og jeg lover å jobbe så hardt jeg kan for å få deres tilgivelse», skrev 46-åringen, fulgt av det vante forsøket på storsinnethet:

«Utfordringene vi møter i New York og landet rundt er for alvorlige for meg til å tillate disse distraksjonene videre, så jeg går av med umiddelbar virkning fra min plass i kongressen».

Epostene og bildene som førte til Lees endelikt som rikspolitiker er rimelig uskyldige, sammenlignet med prostitusjonsringene, toalettsexen og utnyttelsen av praktikanter som noen av hans kolleger har blitt tatt for. Men utroskap, særlig utført av en sosialt konservativ republikaner, tas ikke lett på i Washington.

Da Lees epost-flørt 15. januar, etter bildet som skulle vise at han «ikke er en padde», spurte når hans siste date hadde vært, svarte kongressrepresentanten:

«Lol. sist mandag.. Hun var ikke som annonsert. Lol.. hvordan tror fok at man ikke finner det ut med en gang man ser dem i virkeligheten».

Kvinnen Lee kommuniserte med videresendte alt til Gawker da hun oppdaget at mannen hadde løyet både om alder, yrke («lobbyist») og at han var skilt.

Da nettstedet begynte å jobbe med saken, prøvde Lee desperat å slette Facebook-kontoen sin, inkludert profilbildet der han poserer med kona og sønnen. Samtidig hevdet han at epostkontoen hans var blitt hacket - før han omsider innså at slaget var tapt da artikkelen ble publisert i går.