- Hvordan si nei til kongen?

Hvordan sier man nei til en konge? Det er Statsbyggs hodepine. Nå ber de departementet om hjelp i slottsskandalen, og samtidig stiller de følgende ultimatum: Får vi ikke makten, vil vi heller ikke ha ansvaret!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottsskandalen fortsetter: På et møte 14. juli i år prøvde departementet å frata Slottet makt - uten å lykkes. Det eneste som kan få Statsbygg til å ta økonomiansvaret for slottsoppussingen, er at Arbeids- og administrasjonsdepartementet (AAD) klarer å ta fra Slottet makt og gi den tilbake til Statsbygg.

Ultimatumet kommer frem i et brev administrerende direktør Halvor Stormoen i Statsbygg sendte til departementet i går.

Ingen kommentar

- Betyr dette at Statsbygg igjen ønsker å droppe hele prosjektet hvis man ikke får gjennomslag for sine krav? - Hvis departementet får gjennomslag for den foreslåtte styringsordningen, er det ingen grunn for Statsbygg å trekke seg. Men uten ny styringsform får vi komme tilbake til saken, sier informasjonssjef i Statsbygg, Stig Pettersen.

Administrerende direktør i Statsbygg, Halvor Stormoen, vil ikke utdype sitt brev nærmere. Heller ikke departementet vil kommentere saken overfor Dagbladet.

Tøft å si nei

Halvor Stormoens brev er et svar etter at departementet 18. juli sendte en «presisering» til Statsbygg. Her påpeker AAD at Statsbygg skal sette ned foten overfor Slottet - hvis Slottet kommer med ønsker som er uforenlige med prosjektets framdrift og økonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer