Hvordan skal du stoppe volden, Aure?

Justisminister Aud-Inger Aure lover å intensivere kampen mot gatevold. Men hun legger ikke fram strakstiltak. - Dessverre kan vi ikke garantere oss mot gjentakelse av det som skjedde i Rosenkrantz' gate natt til lørdag, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Så dere har ikke kontroll på utviklingen?

- Både ja og nei. Vi skal intensivere kampen mot gatevolden, men vi må være realistiske. Personer som går rundt som udetonerte bomber, og i tillegg er beruset, kan vi ikke kontrollere. Det er en grense for hvor mye myndighetene alene kan oppnå. Hadde vi en fasit, ville vi for lengst ha kommet med den. Dersom noen har realistiske løsninger er jeg åpen for nye forslag, sier hun.

- Hvordan skal du stoppe volden?

- Jeg har dessverre ingen trylleformel. Jeg skjønner godt at folk blir skremt og roper på strakstiltak. Dette er en sak jeg er svært opptatt av. Jeg har blant annet tatt initiativ til et møte med Oslo politidistrikt og Oslo kommune.

- TV-overvåking kan bli en realitet?

- I utgangspunktet stiller jeg meg ikke negativt til overvåking av Oslos gater. Jeg ser at dette kan være en metode som har litt uheldige signaler, men det er absolutt verdt å vurdere dette sterkt i og med at situasjonen er blitt som den er.

- Noen vil ha strengere straffer og skjerpet våpenlov?

- Jeg har tro på strengere straffer, men vi har allerede vide strafferammer. Det er opp til domstolene å ta vurderingene. Dessuten har vi nylig økt strafferammen på besittelse av våpen på offentlig sted. En skjerpet våpenlov kan være et element, men det hjelper lite med en streng lov når folk har mistet respekt for den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer