«Hvordan turte du, da du var så ung og Taliban er så farlige?»

Får spørre ikonet spørsmål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAUSMANNSGATE (Dagbladet): Akkurat nå taler Malala Yousafzai (16) for 120 norske ungdommer hos Røde Kors i hovedstaden.

16-åringen hylles for sin lidenskap for barns rett til utdanning. Selv har hun bodd i et land der jenter blir nektet å studere. Da hun snakket høyt om det, skjøt Taliban henne i hodet. Det gjorde engasjementet hennes bare enda større.

- Jeg er veldig heldig og beæret å være her. Det gir meg håp at dere vil ta opp kampen veldig mange barn og unge opplever. Det forteller meg at vi ikke trenger å bekymre oss, fordi vi skal gjøre dette sammen. Dere er her av en grunn, og det er derfor jeg er positiv, sier Malala.

- Hvordan turte du? Noen av elevene som nå sitter i solsteika og hører på Malala, har vunnet sin plass i salen gjennom en Røde Kors Ungdom-konkurranse i å stille 16-åringen det viktigste spørsmålet. Kjell Magne Bondevik er også tilstede, sammen med Malalas pappa og lillebror.    Hussein Ali Rezai er en av ungdommene.

Han kommer fra Afghanistan og har, som Malala, bodd i Pakistan. Han fikk heller ikke gå på skole før han kom til Norge og begynte på Moltemyr skole i Arendal. Spørsmålet han skal stille når Malala har talt, er «Hvordan turte du å stå opp for barns rett til utdanning, når du var så ung og Taliban er så farlige?».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer