- Hvordan var det mulig å plassere en bombe ved inngangen til høyblokka?

Nå grilles makthaverne etter terrorangrepet 22. juli i fjor.

HARDE FAKTA: 22. juli-kommisjonen legger fram sin rapport, etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Alexandra Bech Gjørv er lederen av kommisjonen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning /  Dagbladet
HARDE FAKTA: 22. juli-kommisjonen legger fram sin rapport, etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Alexandra Bech Gjørv er lederen av kommisjonen. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen av 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv, legger nå fram rapporten kommisjonen har utarbeidet etter terrorangrepet i fjor.

Du kan lese hele rapporten her.

Dette er kommisjonens seks hovedfunn:

• Angrepet på regjeringskvartalet 22/7 kunne ha vært forhindret gjennom effektiv iverksettelse av allerede vedtatte sikringstiltak. • Myndighetenes evne til å beskytte menneskene på Utøya sviktet. En raskere politiaksjon var reelt mulig. Gjerningsmannen kunne ha vært stanset tidligere 22/7.

• Flere sikrings- og beredskapstiltak for å vanskeliggjøre nye angrep og redusere skadevirkningene burde vært iverksatt 22/7. • Helse- og redningsarbeidet ivaretok de skadde og pårørende i akuttfasen på en god måte.

• Regjeringens kommunikasjon til befolkningen var god. Departementene maktet å videreføre sitt arbeid på tross av skadene.

• Med en bedre arbeidsmetodikk og et bredere fokus kunne PST ha kommet på sporet av gjerningsmannen før 22/7. Kommisjonen har likevel ikke grunnlag for å si at PST dermed kunne og burde ha avverget angrepene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer