- Hvordan ville det vært om noe sånt hadde skjedd i Norge?

Khalid Skahs norske advokat er ikke imponert over den norske ambassaden i Marokko.

BARNA RØMTE: Khalid Skahs to barn rømte fra ham i Marokko. Arkivfoto: Ole C.h. Thomassen.
BARNA RØMTE: Khalid Skahs to barn rømte fra ham i Marokko. Arkivfoto: Ole C.h. Thomassen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Khalid Skahs advokat i Norge, Abdelilah Saeme er ikke spesielt imponert over den norske ambassaden i Marokkos håndtering av kidnappingssaken.

Hentet barna
Ambassaden hentet Skahs to barn etter at de hadde rømt fra faren. Med utenriksminister Jonas Gahr Støres tillatelse bodde den 16 år gamle jenta og lillebroren på 13 i ambassadens residens før de flyktet fra Marokko i en seilbåt med moren.

- Hvordan ville det vært om noe sånt hadde skjedd i Norge, spør Saeme.

Han er i Marokko for å bistå klienten.
- Jeg har hatt litt kontakt med ham. Nå skal vi sette oss ned og finne ut hva som har skjedd.

Dagbladet har forsøkt å få tak i friidrettsstjernen i flere dager uten hell. Nå er 42-åringen innlagt på sykehus i Marokko.
- Han er innlagt til observasjon, det er ikke bra. Legen har advart ham mot å snakke, det er derfor han ikke har sagt noe til dere, forklarer Saeme.

Truet ambassadøren
Skah har truet den norske ambassadøren i Marokko og flere andre ambassademedarbeidere på livet. Han har også truet med å kidnappe ambassadebarna. Men selv mener han at det er omvendt.

- Plutselig bestemte den norske ambassadøren seg for å blande seg inn i mitt liv og ikke la meg være i fred. Han truet med å kidnappe de to barna mine, men jeg nektet, har Skah sagt til den marokkanske avisen Aujourd`hui Le Maroc. 

Ifølge marokkanske medier påstår Skah at ambassadøren har knust portene inn til boligen hans. Ambassadør Bjørn Blokhus benekter dette på det sterkeste overfor Dagbladet, og sier at han ikke var i Marokko på det aktuelle tidspunktet.

- Du må ikke tro på noe Skah sier i denne saken, sier han.

Saeme bisto Skah under barnefordelingssaken i Oslo tingrett i fjor. Retten avgjorde at Skahs ekskone, Anne Cecilie Hopstock skulle få foreldreretten og det daglige ansvaret for parets to barn.

Men dommen er ikke forkynt for Skah foreløpig, ifølge Hopstocks advokat, Marte Svarstad Brodtkorb.

TILBAKE I NORGE: Fredag kveld kom Anne Cecilie Hopstock (t.v.) tilbake til Norge sammen med barna. Her sammen med sin advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Foto: Tomm W. Christiansen.
TILBAKE I NORGE: Fredag kveld kom Anne Cecilie Hopstock (t.v.) tilbake til Norge sammen med barna. Her sammen med sin advokat Marte Svarstad Brodtkorb. Foto: Tomm W. Christiansen. Vis mer
I MAROKKO: Skahs advokat Abdelilah Saeme.
Foto:  Knut Falch / SCANPIX
I MAROKKO: Skahs advokat Abdelilah Saeme. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer