- Hvorfor ba de Westergaard reise hjem framfor å beskytte ham?

Arild Stokkan-Grande (Ap) krever svar fra PST.

REISTE HJEM: Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
REISTE HJEM: Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap).

- Det fremste målet til dem som står bak slike trusler, er å kneble folk og spre frykt. Når politiet ikke gjør annet enn at de anbefaler folk om ikke å stille opp til debatt og på offentlige møteplasser, lar de disse mørke kreftene vinne, sier Stokkan-Grande til NTB.

Ap-politikeren forlanger en forklaring fra politiet.

- Politiet må forklare hva de egentlig mente med å be Westergaard reise hjem. Hva er hensikten med å gi den type råd? spør Stokkan-Grande, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Ettersom Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kan kommentere saken, foreslår Ap-politikeren at justisminister Knut Storberget (Ap) sier noe om hvordan vi skal svare når ytringsfriheten blir satt under press gjennom trusler.

- Jeg er redd for at hvis dette brer om seg, har vi allerede tapt mye av friheten vår, fordi vi gir etter for dem som truer oss til taushet. Alle eksempler på at noen blir truet til taushet, er et angrep på oss alle, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer