REISTE HJEM: Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
REISTE HJEM: Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Kristian Ridder-Nielsen / DagbladetVis mer

- Hvorfor ba de Westergaard reise hjem framfor å beskytte ham?

Arild Stokkan-Grande (Ap) krever svar fra PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet må svare for hvorfor de ba den danske tegneren Kurt Westergaard reise hjem fremfor å beskytte ham, mener stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap).

- Det fremste målet til dem som står bak slike trusler, er å kneble folk og spre frykt. Når politiet ikke gjør annet enn at de anbefaler folk om ikke å stille opp til debatt og på offentlige møteplasser, lar de disse mørke kreftene vinne, sier Stokkan-Grande til NTB.

Ap-politikeren forlanger en forklaring fra politiet.

- Politiet må forklare hva de egentlig mente med å be Westergaard reise hjem. Hva er hensikten med å gi den type råd? spør Stokkan-Grande, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Ettersom Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kan kommentere saken, foreslår Ap-politikeren at justisminister Knut Storberget (Ap) sier noe om hvordan vi skal svare når ytringsfriheten blir satt under press gjennom trusler.

KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap).

Foto: Truls Brekke/Dagbladet
KREVER SVAR: Stortingsrepresentant Arild Stokkan-Grande (Ap). Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

- Jeg er redd for at hvis dette brer om seg, har vi allerede tapt mye av friheten vår, fordi vi gir etter for dem som truer oss til taushet. Alle eksempler på at noen blir truet til taushet, er et angrep på oss alle, sier han.

Han presiserer at han ikke nødvendigvis deler Westergaards politiske oppfatninger.

- Uansett om vi er enig eller uenig i et budskap, skal vi kjempe for hverandres rett til å si vår egen mening og snakke om det vi tror på. Vi finner oss ikke i å bli kneblet, sier Ap-politikeren.

(NTB)

ØKT SIKKERHET: Sikkerhetspolitiet slo full alarm da de fikk opplysninger om et mulig terrorattentat i Oslo i dag. Kurt Westergaard skulle ha deltatt på et arrangement på Litteraturhuset i dag, men har reist etter råd fra politiet.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ØKT SIKKERHET: Sikkerhetspolitiet slo full alarm da de fikk opplysninger om et mulig terrorattentat i Oslo i dag. Kurt Westergaard skulle ha deltatt på et arrangement på Litteraturhuset i dag, men har reist etter råd fra politiet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer